ethereum vs cardano
Cardano, Ethereum

Cardano VS. Ethereum: Wie leidt de smart contract race?

Ethereum (ETH) staat al lange tijd bekend als het toonaangevende platform voor smart contracts. Cardano (ADA), opgericht door Charles Hoskinson, een voormalig medeoprichter van Ethereum, is echter een sterke concurrent. Volgens een gebruiker, bekend als Cardano Yoda, loopt Cardano op sommige vlakken zelfs voor op zijn ‘grote broer’ Ethereum.

Loopt Cardano voor op Ethereum?

Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, heeft onlangs een paper gepubliceerd over een nieuwe functie genaamd liquid staking. Dit proces stelt gebruikers in staat hun cryptocurrency vast te zetten, terwijl ze hun tokens liquide houden voor andere transacties of investeringen. Deze functionaliteit, gebaseerd op het Unspent Transaction Output (UTXO) model, vertoont opvallende gelijkenissen met de Layer-2 Hydra-oplossing van Cardano.

Het UTXO-model, gebruikt voor het bijhouden van transacties in bepaalde blockchainnetwerken, zorgt ervoor dat elke muntuitgave voortkomt uit ongebruikte outputs van eerdere transacties, waardoor de historie van elke munt nauwkeurig gevolgd kan worden. Hoewel dit model al in Bitcoin (BTC) werd toegepast, gebruikt Cardano het op een unieke wijze door het te integreren met smart contracts.

Het is opmerkelijk dat het netwerk van Hoskinson in dit opzicht voorop lijkt te lopen, gezien het feit dat het Cardano-project bekendstaat om zijn trage, door peer-review ondersteunde proces. In dit geval lijkt deze nauwkeurigheid echter voordelig te zijn, waarbij Ethereum mogelijk technieken van Cardano overneemt.

Ontwikkelactiviteit Cardano

Cardano staat al een tijdje bovenaan als het nummer 1 crypto-project qua ontwikkelingsactiviteit. Polkadot (DOT) en zijn zusterproject Kusama (KSM) volgen op de tweede en derde plaats. Opmerkelijk is dat Ethereum zich aan de onderkant van de top 10 bevindt. Buiten deze rangschikking presteert Cardano ook goed op andere gebieden. Zo is er een aanzienlijke toename in activiteit binnen gedecentraliseerde finance (DeFi) projecten geconstateerd.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Cardano had gekocht
Google Bard voorspelt de Cardano prijs voor begin 2024
Cardano (ADA) bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt na stijging van 10% – Kan het $1 bereiken?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers