Cardano, ADA
Cardano

Cardano zet nieuwe stap in aanloop naar belangrijke netwerk upgrade

Er belooft een spannende tijd aan te komen voor Cardano (ADA). Met de komst van het nieuwe Voltaire tijdperk zal het netwerk namelijk volledig in handen van de gemeenschap komen te liggen.

De zogenoemde Chang hard fork, die wordt omschreven als de belangrijkste netwerkverandering ooit voor Cardano, zal de weg vrijmaken voor het unieke democratische op blockchain gebaseerde systeem.

Cardano Chang hard fork komt eraan

Cardano’s roadmap omvat vijf verschillende ontwikkelingsfasen die ieder zijn steentje bijdragen om een duurzaam, schaalbaar en gedecentraliseerd netwerk te creëren. Voltaire markeert de laatste fase en is gericht op governance.

Het tijdperk van Voltaire moet van Cardano een democratisch blockchainnetwerk maken waarin ADA-houders het volledig voor het zeggen hebben, om zo het netwerk volledig decentraal te maken.

Voltaire zit er al een tijdje aan te komen en de Chang hard fork moet het begin van de nieuwe ontwikkelingsfase inluiden. De netwerkupgrade biedt ADA-houders de mogelijkheid om actief deel te nemen aan de besluitvorming, door voorstellen in te dienen voor veranderingen en upgrades van het netwerk en hierover te stemmen. 

Ook zal er een schatkiststelsel worden toegevoegd. Een deel van alle transactiekosten zullen gebundeld worden en kunnen vervolgens worden gebruikt voor de goedgekeurde ontwikkelingsactiviteiten.

Cardano-oprichter Charles Hoskinson liet gisteren op socialmediaplatform X weten dat de langverwachte hard fork, en dus de start van het Voltaire-tijdperk, niet lang meer op zich laat wachten.

Hij schreef dat juni waarschijnlijk de maand zal zijn waarin de Cardano Node versie 9.0 zal bereiken. Hiermee is het netwerk klaar voor de nieuwe upgrade en is het alleen nog maar wachten tot 70% van de Stake Pool Operators (SPO’s) de nieuwe node hebben geïnstalleerd.

Grote mijlpaal voor Cardano

Hoskinson, CEO van Cardano-ontwikkelingsbedrijf Input Output Global (IOG), legt in zijn bericht tevens uit hoe belangrijk de aanstaande upgrade is voor Cardano en de crypto-industrie in zijn geheel. 

‘’Cardano zal een gedecentraliseerde beschaving worden die de hele wereld bestrijkt met miljoenen inwoners. We zullen het meest geavanceerde blockchain-gouvernancesysteem hebben, jaarlijkse budgetten, een schatkist en de wijsheid van onze hele gemeenschap om ons te begeleiden,’’ aldus Hoskinson.

De revolutionaire plannen van Cardano vormen een waar primeur voor het crypto-land. Volgens Hoskinson zal Voltaire moeten fungeren als een model voor de hele cryptosector, waarbij het laat zien hoe een gedecentraliseerd netwerk effectief zou moeten werken.

Wanneer het stemsysteem en de schatkist volledig zijn ingesteld, zal Cardano niet langer onder het beheer van IOHK vallen. De toekomst zal dan volledig in handen zijn van de gemeenschap.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Crypto analist voorspelt: Cardano koers van $2 in augustus
Cardano Foundation start strategisch samenwerking in Argentinië
Cardano oprichter optimistisch over de toekomst van ADA
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen