Metaverse
Blockchain

Catalonië komt naar verluidt met eigen Metaverse

Het hoofd van innovatie in Catalonië, Daniel Macro, heeft bekend gemaakt dat ze van de regio een digitale hub willen ontwikkelen.

De Cataverse

Dit vertelde Macro gedurende de ‘European Blockchain Convention’ van 2022. Macro nam in 2014 de leiding als directeur van de SmartCatalonia Government Strategy en hield toezicht op het initiatief om van Catalonië een ‘slimme land’ op het wereldtoneel te maken. Met de komst van blockchaintechnologie en de Metaverse, wil de minister een volledig digitale economie geïnspireerd door de fysieke wereld ontwikkelen. De Metaverse van Catalonië zou zelfs al een naam gekregen hebben; de Cataverse. Hierover zei Macro het volgende:

Cataverse zal worden gekoppeld aan de Catalaanse taal en de Catalaanse cultuur. Dat is wat we willen hebben in deze Metaverse; dat Catalaanse entiteiten die dingen doen voor de cultuur dat ook in de metavers kunnen doen.

Digitale Hub Barcelona

Ook werd Barcelona genoemd voor de ontwikkeling van een digitale hub. Volgens Macro hangt dat echter veel af van het talent en de regering heeft verschillende beleidsmaatregelen en universitaire programma’s aangenomen om dat talent onder jongeren te cultiveren. Hij zei hierover het volgende:

Wij hebben een zeer sterk beleid om talent van de universiteit te genereren, maar we zijn ook veel bezig met vaardigheidsprogramma’s zoals bootcamps en andere activiteiten omdat we verschillende profielen nodig hebben.

Hij voegde eraan toe dat de regering probeert de mix van beide te krijgen, d.w.z. nieuw talent aan te kweken en meer bedrijven aan te trekken met een vriendelijke werkomgeving. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de Cataverse precies gelanceerd zal worden.

Blockchain nieuws

Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay
IMF eist belasting op cryptovermogenswinsten van Pakistan voor Noodfonds
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?