CBDC
Stablecoin

CBDC’s kunnen snel een grote kracht worden volgens hoofd innovatie bij SWIFT

Waar cryptocurrencies wereldwijd aan populariteit winnen, zijn ook steeds meer landen bezig met de implementatie van een digitale valuta vanuit de centrale bank, oftewel een CBDC.

Toenemende vraag naar CBDC’s

Het hoofd van innovatie bij SWIFT, Nick Kerigan, maakte onlangs bekend dat er een snel groeiende belangstelling is voor CBDC’s, wereldwijd. Diverse landen onderzoeken en verkennen inmiddels dan ook de relatief nieuwe wereld. Ook hebben Centrale Banken hun inspanningen opgevoerd om CBDC’s te ontwikkelen. Dit is deels om de efficiëntie van de huidige betalingssystemen te verbeteren, maar ook om de uitdagingen van cryptocurrencies aan te pakken.

Volgens Kerigan kunnen CBDC’s in de nabije toekomst een enorm belangrijke rol gaan spelen. Hij zei hierover het volgende:

“De interesse in CBDC’s is de afgelopen jaren gestaag gegroeid, waarbij centrale banken in 87 verschillende provincies hun eigen land al aan het verkennen zijn. Samen vormen die landen meer dan 90% van het wereldwijde BBP, wat aangeeft dat gereguleerde digitale valuta’s in de niet zo verre toekomst een belangrijke factor kunnen zijn.”

Digitale valuta’s moeten verbonden worden

Waar het volgens Kerigan mooi is dat steeds meer landen dit gebied nu aan het onderzoeken zijn, verwacht hij wel dat iedere nieuwe digitale valuta gebouwd is op een unieke combinatie van technologieën, standaarden en protocollen. Geen enkele digitale valuta zal hiermee hetzelfde worden.

Om versnippering echter te voorkomen, moeten de digitale valuta’s op een manier aan elkaar verbonden worden. Kerigan voegde hier het volgende aan toe:

“Als integraal onderdeel van het wereldwijde financiële systeem en een kritische leverancier van netwerk- en onderlinge diensten, bevinden we ons in een unieke positie om een oplossing voor deze uitdaging te bieden.”

Voordelen van tokenized activa

SWIFT heeft over het afgelopen jaar een aantal succesvolle pilots uitgevoerd. Hiermee blijft het bedrijf zijn potentiële rol binnen de crypto-wereld uitgebreid onderzoeken. Deze onderzoeken zijn bedoeld om te illustreren hoe SWIFT’s platform de onderlinge koppeling van CBDC- en realtime bruto-afwikkelingsnetwerken kan vergemakkelijken, evenals de vlotte coördinatie van grensoverschrijdende CBDC-transacties.

Als slot heeft Kerigan aangegeven dat er grote voordelen zijn bij het gebruik van tokenized activa die digitale vormen van aandelen, obligaties en grondstoffen zijn. Hij zei hierover het volgende:

“Het is een markt met een enorme potentie en zou bedrijven in staat kunnen stellen gloednieuwe inkomstenstromen te ontsluiten die voorheen verboden waren. Om deze voordelen echter te ervaren, moeten wij als industrie een aantal uitdagingen overwinnen.”

Stablecoin nieuws

Tether breidt uit naar Celo-netwerk voor snelle en goedkope betalingen
Tether overschrijdt market cap van $100 miljard
Circle gaat samenwerking aan met Overdare
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen