celsius
Blockchain

Celsius oprichter trok vlak voor het faillissement 10 miljoen dollar van het platform

De oprichter en voormalig CEO van het Celsius netwerk, Alex Mashinsky, haalde in de weken voor het faillissement 10 miljoen dollar van het platform. Niet lang daarna werden de fondsen van gebruikers bevroren en was het niet meer mogelijk om assets van het platform te halen.

Mashinsky wist wat hij deed

De opname van Mashinsky komt volgens de Financial Times van meerdere bronnen, die aangeven dat de voormalig CEO in mei de fondsen van het platform haalde. Vervolgens werden op 12 juni alle opnames gepauzeerd. Celsius was een extreem populair platform, met 1,7 miljoen gebruikers, waarvoor het 25 miljard dollar aan assets beheerde. De slechte marktomstandigheden hebben het platform uiteindelijk de das om gedaan.

Momenteel kampt het bedrijf met een gat van 2,85 miljard dollar op de balans. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat Celsius de opnames moest pauzeren. Je kunt het een beetje zien als een bank die niet genoeg geld heeft om de opnames van klanten te honoreren, een soort digitale bankrun. De grote vraag is natuurlijk of Mashinsky ten tijde van zijn opname al wist van de problemen die eraan zaten te komen.

Mashinsky moest gewoon zijn belastingen betalen

Een woordvoerder van Celsius geeft aan dat er niet zoveel aan de hand is. Volgens de woordvoerder haalde Mashinsky de fondsen van het platform om zijn staats- en federale belastingen te betalen. “In de negen maanden voorafgaande aan de opname, stortte Mashinsky regelmatig crypto in hoeveelheden die uiteindelijk optellen tot de opname van mei”, aldus de vertegenwoordiger.

Die overigens ook nog weet te melden dat Mashinsky en zijn familie nog voor 44 miljoen dollar aan assets op het platform hebben staan. Als dat klopt, dan heeft Mashinsky er zeker geen baat bij dat het platform omvalt, integendeel zelfs. Uiteindelijk moet nog maar blijken wat waarheid is. Tot nu toe is het vooral bittere ellende voor de gebruikers van Celsius en kan het nog weleens lang duren voordat ze ook maar een deel van hun geld terugkrijgen.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?