Celsius CEL
Altcoin

Celsius token leeft op na enorme dip op 14 juli

Het geplaagde leenplatform Celsius kampt in de boeken met een tekort van 1,2 miljard dollar. Een tekort dat het vooruitzicht op een doorstart op zijn zachts gezegd donkergrijs maakt. Op 14 juli viel de koers van de Celsius token naar een dieptepunt van 0,4554 dollar en was de paniek groot. Vandaag noteert het project echter een plus van 8,53 procent en staat de token weer op 0,8082 dollar.

Speculeren op de doorstart

Wat de reden voor de stijging van de Celsius token is laat zich raden. De financiële situatie bij Celsius is immers zo slecht dat de kans op overleven minimaal is. We kunnen de enorme schommelingen in de waarde van de token waarschijnlijk het beste kwalificeren als speculatie. Speculatie op een doorstart die op dit moment nog heel ver weg lijkt. De opleving van de afgelopen dagen is echter niet de eerste keer dat Celsius deze verrassende truc uithaalt.

Van 19 op 20 juni schoot de token namelijk ook omhoog van 0,64 dollar naar 1,53 dollar. Met alle informatie die op dit moment beschikbaar is over de financiële situatie van Celsius, lijkt de munt vooral een prooi voor speculanten. Mensen die op basis van technische analyse naar de koers kijken en daarmee in korte tijd grote winsten proberen te boeken. Het lijkt erop dat enkele speculanten daar de afgelopen uren flinke winsten mee geboekt hebben.

Market cap van Celsius

Ondanks de ellende bij het project heeft Celsius nog altijd een market cap van 559 miljoen dollar. Een ongelooflijk hoge waardering voor een token waarvan het 99 procent zeker lijkt dat het achterliggende project de eindstreep niet gaat halen. Wat ons betreft geeft dat ook het niveau en de status van de cryptomarkt weer. Veel mensen weten niet precies waar ze in investeren en doen weinig onderzoek voordat ze ergens instappen.

Een vergelijkbare situatie op de aandelenmarkt zou het aandeel van het bedrijf in kwestie waarschijnlijk met 99 procent doen dalen. De enige hoop die er nu wellicht nog is voor Celsius is een overname. Al lijkt dat ook een onwaarschijnlijk scenario, aangezien het vertrouwen van de markt in Celsius compleet verdwenen is. Zodra het weer mogelijk is om fondsen op te nemen bij Celsius stroomt het platform waarschijnlijk meteen helemaal leeg.

Altcoin nieuws

Crypto analist: ‘Deze cryptomunt ziet er extreem bullish uit’
Near Foundation introduceert revolutionaire blockchainhandtekeningen voor cross-chain interoperabiliteit
Onbekende crypto schiet omhoog na samenwerking met Panasonic
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?