dollar bom, inflatie
Blockchain

Celsius kampt met tekort van 1,2 miljard dollar

De faillissementsprocedure van Celsius kent een onplezierige start voor de gebruikers van het platform. Uit de papieren blijkt namelijk dat het leenplatform met een tekort van 1,2 miljard dollar kampt. Celsius heeft in totaal 4,3 miljard dollar aan assets, waar 5,5 miljard dollar aan claims tegenover staan.

Tegoeden gebruikers grootste deel

Het grootste deel van de claims bestaat uit 4,72 miljard dollar aan tegoeden van gebruikers. De assets van Celsius bestaan uit 600 miljoen dollar aan CEL tokens, 720 miljoen dollar aan mining-assets en 1,75 miljard dollar aan crypto-assets. De waarde van de CEL tokens in de papieren doen enige stof opwaaien, aangezien de totale market cap van CEL op dit moment 321 miljoen dollar is. Daar gaat dus al iets niet helemaal goed.

Onder de crypto-assets bevindt zich onder andere 410.421 Staked Ethereum met een waarde van 479 miljoen dollar, waar Celsius een rendement van 5 procent per jaar op vangt. Het probleem is dat die tokens in het netwerk vastzitten, totdat Ethereum overgaat op Proof-of-Stake. Dit deel van de assets is dus allerminst liquide, wat niet in het voordeel is van Celsius. Alles bij elkaar gaat de situatie er steeds slechter uitzien voor het geplaagde Celsius.

Celsius verwacht in 2023 15.000 Bitcoin te genereren

Celsius CEO Alex Mashinsky heeft een document ondertekend waarin onder andere staat dat het bedrijf ook de opbrengsten van Celsius Mining Bitcoin kan verkopen. Het bedrijf verwacht in 2023 een totaal van 15.000 Bitcoin te genereren. Die gelden wil het vervolgens inzetten om leningen terug te betalen en het bedrijf in de toekomst van omzet te voorzien.

Niet iedereen is overigens tevreden met de keuze van Celsius om voor een doorstart te gaan. Volgens Cory Klippsten van Swan Bitcoin was het beter geweest om voor een Securities Investor Protection Act (SIPA) te gaan. In dat geval waren alle fondsen van Celsius naar de klanten gegaan, waardoor ze in ieder geval een deel van hun tegoeden hadden teruggezien. Nu moeten ze nog maar afwachten wat Celsius ervan weer te bakken.

Blockchain nieuws

Bitcoin-miningbedrijf CleanSpark ziet aandelen kelderen na wijziging verkoopovereenkomst
Bakkt rapporteert sterke jaarresultaten en ambitieuze 2024-plannen
Square Enix Investeert in Crypto-Game Launcher HyperPlay
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?