Cardano, Cryptocurrency

CEO Cardano vergelijkt Amerikaanse Dollar met OneCoin Scam

Op het sociale medium Twitter is met afschuw gereageerd op het nieuws dat de Amerikaanse Federal Reserve (FED) een mandaat heeft ontvangen om zoveel mogelijk geld bij te drukken als dat nodig is om een diepere financiële crisis te voorkomen. Volgens de CEO van Cardano, Charles Hoskinson, heeft de Amerikaanse Dollar zelfs een ‘echte OneCoin-sfeer’ gekregen.


OneCoin Zwendel

De president van de Federal Reserve Bank van Minneapolis, Neel Kashkari, heeft in een interview met CBS laten weten dat zij een oneindige hoeveelheid contant geld hebben bij de FED. Hiermee volgt de FED naar verluidt de orders van het Congres. Volgens de FED heeft het Congres namelijk gezegd dat zij geld moeten bijdrukken om liquiditeit te verschaffen aan het financiële systeem. In andere woorden betekent dit heel veel geld bijdrukken.

Dit idee, dat de FED een oneindige hoeveelheid nieuw geld moet drukken, leidde bij Hoskinsons tot de vergelijking met OneCoin. De zwendel van OneCoin heeft destijds minimaal $4 miljard van nietsvermoedende investeerders weten te stelen. Zo wisten de investeerders niet dat de token die zij aanschafte geen echte onderliggende waarde had. Het gevolg? Verlies van hun investering.


Kritiek op bijdrukken

Hoskinsons is echter niet de enige die kritiek geeft op het bijdrukken van de Amerikaanse dollar. Zo heeft Anthony Pompliano, mede-oprichter van Morgan Creek Digital, via Twitter laten weten dat de geschiedenis ons leert dat dit op de lange termijn niet houdbaar is.

Ook Changpeng Zhao (CZ), CEO van de populaire cryptocurrency exchange Binance, zijn bezorgdheid in een Tweet geuit. “Ooit gehoord van vraag, aanbod en prijs? Wat gebeurt er met de prijs als je een oneindig aanbod hebt” Tweette CZ.