USDC
Stablecoin

CEO: ‘Circle kan bij reserves van $3,3 miljard bij Silicon Valley Bank’

Circle maakte eerder bekend dat er voor 3,3 miljard dollar aan kapitaal vast stond bij Silicon Valley Bank. In navolging van de ellende bij de bank probeerde Circle snel al zijn tegoeden (ongeveer 40 miljard dollar) op te nemen. Daarvan bleef 3,3 miljard dollar hangen, waardoor investeerders tijdelijk het vertrouwen in de USD Coin (USDC) stablecoin van Circle verloren. Die viel terug naar een koers van 0,87 dollar per stuk, maar is inmiddels weer helemaal hersteld.

Problemen voorbij?

Nu maakte Circle CEO en mede-oprichter Jeremy Allaire bekend dat de stablecoin-uitgever sinds 13 maart weer bij zijn 3,3 miljard dollar aan kapitaal kan, dat bij de omgevallen bank staat. In gesprek met Bloomberg Markets op 14 maart zegt Allaire dat “alles of in ieder geval bijna alles” weggehaald is bij Silicon Valley Bank.

Wat dat betreft kunnen we stellen dat USDC op dit moment in ieder geval weer veilig is en dat er wat dat betreft even geen reden meer is voor angst nu. Ondanks dat is de market cap van de stablecoin wel significant gedaald. Vanaf de ellende die op 11 maart begon is USDC ongeveer 10 procent aan market cap verloren.

Tether daarentegen profiteerde juist van de problemen bij USDC, wat op zich een logische ontwikkeling is. Veel investeerders moesten naar een alternatief vluchten en dan springt Tether er natuurlijk wel bovenuit. De market cap van Tether klom in deze periode met ongeveer 1 procent.

Acht procent van de reserves

De 3,3 miljard dollar die vastzat bij Silicon Valley Bank vertegenwoordigde ongeveer 8 procent van de reserves van Circle voor USDC. Als je het zo bekijkt is het ineens een redelijk grote hoeveelheid. Toch was het waarschijnlijk nooit echt een probleem geworden voor het bedrijf. Coinbase is namelijk ook een belangrijke spil in deze stablecoin en die waren waarschijnlijk wel naar voren gestapt als de problemen echt groot zouden zijn.

De markt was voor een kleine periode even helemaal in paniek, maar als je het aan TedTalksMacro vraagt was dit onterecht. Volgens hem was er nooit iets aan de hand en reageerde de markt een beetje irrationeel. Aan de andere kant past het ook wel bij de cryptomarkt om zo te reageren. Als er ook maar een klein beetje reden is voor paniek, dan barst er over het algemeen een gigantische paniek los.

Stablecoin nieuws

Gaat Europa Tether (USDT) verbannen?
Eerste Goud- en Zilver-Stablecoins binnenkort gelanceerd op de XRP Ledger
PayPal breidt stablecoin PYUSD uit naar Solana-blockchain
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken