Ripple, xrp, fork
Ripple

CEO Kraken: ‘XRP vormt een enorm risico voor exchanges’

Jesse Powell, de CEO van de populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken, heeft het besluit verdedigd om de handel in Ripple’s XRP-token stop te zetten.


Grote Amerikaanse exchanges hebben XRP-handel stopgezet

Jesse Powell reageert op de geuite kritiek op het stoppen van de XRP-handel. Hij beweert dat het token een “enorm risico” vormt voor exchanges nadat het Ripple eind december werd aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission. Powell beweert dat rechters de neiging hebben om de kant van regelgevende instanties te kiezen:

“Ik moet ervan uitgaan dat de zaak van de SEC te goeder trouw is. Rechters hebben de neiging om partij te kiezen voor agentschappen. Als XRP een security (effect) zou blijken te zijn, zou de SEC zeggen dat exchanges het hadden moeten weten.”

In de afgelopen maanden hebben bijna alle grote Amerikaanse exchanges, waaronder Coinbase en Binance U.S., de XRP-handel stopgezet. Kraken heeft medio januari ook de XRP-handel opgeschort. De waardering van Kraken bedraagt naar verluidt inmiddels bijna $20 miljard. Toch is het token nog steeds beschikbaar op veel grote exchanges voor handel buiten de Verenigde Staten (VS).

Bron: messari.io

Rechtbank heeft laatste woord

Vermogensbeheerder Tetragon slaagde er niet in zijn belang in Ripple terug te krijgen. Eerder deze week werd zijn verzoek om een voorlopig bevel afgewezen door een rechter in Delaware Chancery Court.

Bovendien zei de SEC dat het aan de rechtbank is om te bepalen of XRP daadwerkelijk een effect is. Dit stond in de recente motie om de petitie van de houders af te wijzen. Echter benadrukte het bureau ook dat het onwaarschijnlijk is dat exchanges “van koers veranderen” als het de rechtszaak zou wijzigen.

Bovendien kunnen indieners niet aantonen dat platforms voor het verhandelen van digitale activa van koers zullen veranderen, of dat de waarde van XRP zal stijgen, mocht de Commissie haar klacht wijzigen om “de XRP die eigendom is van indieners” uit te sluiten. Ondertussen wordt de zaak tegen Ripple voortgezet.