OKX
Exchange, NFT

CEO van cryptobeurs OKX weigert Bitcoin Ordinals te omarmen

Vanuit alle hoeken krijgt de CEO van cryptobeurs OKX verzoeken om meer Bitcoin Ordinals op zijn handelsplatform te noteren. In een lang verhaal op Twitter (of X) vertelt Jay Hao dat hij niet van plan is om Bitcoin Ordinals te omarmen, omdat het volgens hem de markt zou “vernietigen.”

Vrienden proberen Hao over te halen

“Veel vrienden roepen dat ik meer BRC-20 tokens een notering moet geven. Bedankt voor deze aardige suggesties. Maar ik wil duidelijk maken dat wij als exchange met de meest simpele strategie, het listen van alle tokens, snel geld kunnen verdienen, maar dat het op de lange termijn de markt zal vernietigen.

OKX wil nooit de meest agressieve exchange van de industrie zijn als het aankomt op het omarmen van nieuwe tokens. Hoewel OKX geen leider is binnen de industrie, hebben wij een filosofie voor de lange termijn, zoals het bouwen van de infrastructuur, niet slecht zijn en zo transparant als mogelijk zijn en altijd gedreven worden door de technologie.

Het sturen van spam waarin mensen verzoeken om noteringen op Twitter zullen bij mij nooit werken”, aldus een duidelijke Hao.

We hoeven voorlopig dus niet zoveel BRC-20 tokens op OKX te verwachten. Ergens heeft Hao natuurlijk ook gelijk. Als je simpelweg iedere token noteert, dan kunnen je gebruikers je na verloop van tijd niet meer vertrouwen.

Wat zijn Bitcoin Ordinals?

Bitcoin Ordinals maakt het voor gebruikers mogelijk om digitale items, zoals afbeeldingen en videos aan een satoshi (de kleinste eenheid van Bitcoin) te koppelen. In die zin lijken ze op de non-fungible tokens (NFTs) die we van onder andere Ethereum kennen.

Hao en OKX hebben een lijst met vijf principes die ze gebruiken om te bepalen of een token goed genoeg is voor het beursplatform.

  1. Is de token gebaseerd op blockchain-technologie en product-gedreven
  2. De populariteit van de token in de gemeenschap
  3. Zijn de oprichter en de investeerders lange-termijn bouwers
  4. Voldoet het aan alle wet- en regelgeving
  5. We accepteren geen pitches, maar kiezen project uit de markt op basis van onderzoek

De totale market cap van BRC-20 tokens is de afgelopen 24 uur met ruim 30 procent gestegen naar 2,2 miljard dollar. Zo begint deze markt een aardige omvang te krijgen. De Bitcoin koers klokt binnen op 43.400 dollar en laat daarmee een bescheiden stijging zien.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-analist: Niet bullish over Bitcoin tot koers $70.000 bereikt
Bitwise CIO noemt Bitcoin ETFs een groot succes en is enorm bullish
CME Group betreedt de Bitcoin-handelsmarkt in veranderend financieel landschap
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten