dapper labs
Blockchain

CEO van Dapper Labs bevestigt nieuwe ontslagronde

Volgens een brief aan het personeel die op donderdag door oprichter en CEO Roham Gharegozlou verstuurd is, gaat Dapper Labs 20% van zijn fulltime medewerkers ontslaan als onderdeel van een hernieuwde poging om de organisatie te herstructureren.

Herstructurering is begonnen

Volgens de CEO is de organisatie van Dapper Labs bezig met het herstructureren om hun focus en efficiëntie uiteindelijk te verbeteren. Naar verluidt wordt niemand die inmiddels geen melding heeft gekregen niet beïnvloed.

Dit is de 2e opmerkelijke reeks ontslagen voor Dapper Labs. In november ontsloeg het bedrijf 22% van zijn werknemers, omdat het te snel was gegroeid. Het personeelsbestand was in minder dan twee jaar tijd explosief toegenomen van 100 naar 600 werknemers. Destijds verklaarde Gharegozlou dat de bezuinigingen noodzakelijk waren voor de langetermijngezondheid van Dapper’s bedrijf en gemeenschappen.

Moeilijke week achter de rug

Het bedrijf heeft ook al een moeilijke week achter de rug. Afgelopen woensdag wees een rechter genaamd Victor Marrero van het districtsrechtbank van de Verenigde Staten (VS) het verzoek van Dapper af om een rechtszaak met betrekking tot de NBA Top Shot NFT-collectie van het platform af te wijzen. Hij schreef dat de NFT’s die door Dapper worden aangeboden lijken te voldoen aan de definitie van een beveiliging.

Volgens Gharegozlou wordt er veel onjuiste informatie verspreid over de aard van deze uitspraak. Hij legde uit dat de uitspraak alleen betekent dat de zaak wordt voortgezet zonder dat er inhoudelijk is besloten of NBA Top Shots effecten zijn of niet.

Gharegozlou bedankte als slot het team van Dapper Labs en sloot af door te zeggen dat hij zich inzet voor het verbeteren van het bedrijf, het leren van het verleden en het laten groeien van Dapper Labs-producten en -communities.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?