Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

CEO van failliete Voyager Digital verkocht op de piek voor $30 miljoen aan aandelen

Steve Ehrlich, de CEO van het nu failliete Voyager Digital, heeft in 2021 voor meer dan 30 miljoen dollar aan aandelen in het bedrijf verkocht, zo blijkt uit een analyse van CNBC. Vanaf de beursnotering in 2019 handelde het aandeel Voyager voornamelijk rond de koers van 1 dollar. In 2021 schoot het aandeel echter omhoog naar de all-time high van 27,39 dollar. Dat is het moment waarop Ehrlich besloot te cashen.

Niet ongewoon voor CEO om te verkopen

In principe is het niet ongewoon dat een CEO aandelen verkoopt van het bedrijf waar hij of zij leiding aan geeft. Vorig jaar verkochten insiders volgens een rapport van CNBC voor tot wel 69 miljard dollar aan aandelen. Dat is een toename van 30 procent ten opzichte van 2020 en 79 procent ten opzichte van het 10-jarige gemiddelde.

Vorig jaar november verkocht Microsoft CEO Satya Nadella bijvoorbeeld voor 285 miljoen dollar van zijn Microsoft aandelen. Ook Tesla CEO Elon Musk verkocht in april voor 8,4 miljard dollar aan Tesla-aandelen nadat hij aankondigde Twitter te willen overnemen.

Maar in tegenstelling tot de situatie bij Voyager Digital, zitten zowel Microsoft als Tesla momenteel niet in een faillissementsprocedure. De grote vraag is of Steve Ehrlich zich in 2021 al zorgen maakte over de financiële situatie bij Voyager Digital en mogelijk verkocht voordat de ellende zich zou manifesteren.

Ruzie met Alameda Research

Sinds het starten van de faillissementsprocedure heeft Voyager Digital ook een “juridische ruzie” met het Alameda Research van Sam Bankman-Fried. Alameda Research geeft namelijk aan een overnamebod te hebben gedaan, waarmee de klanten van Voyager Digital de kans zouden krijgen om hun fondsen van het platform te halen. Voyager Digital heeft dat aanbod niet geaccepteerd en claimt dat juist gedaan te hebben om hun gebruikers te beschermen.

Voyager Digital zelf heeft meer vertrouwen in een doorstart via de faillissementsprocedure die ze nu gestart zijn en geeft aan dat Alameda Research niet eerlijk is over hun intenties. Volgens Voyager Digital is het overnamebod “vermomd” als een positieve ontwikkeling voor de gebruikers, maar zal vooral Alameda Research zelf profiteren van de overname. Een hoop ellende dus bij Voyager Digital, waar we ongetwijfeld het laatste nog niet over gehoord hebben.

Blockchain nieuws

Oekraïne geeft $54 miljoen aan crypto uit aan drones en andere militaire software Oekraïne geeft $54 miljoen aan crypto uit aan drones en andere militaire software
Ondanks cryptoverbod ziet Canaan dubbele winst Ondanks cryptoverbod ziet Canaan dubbele winst
Wil Elon Musk de Engelse voetbalclub Manchester United kopen? Wil Elon Musk de Engelse voetbalclub Manchester United kopen?
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan Cardano bereikt belangrijke mijlpaal nu Vasil-tests de laatste fasen ingaan
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten