CEO van Ripple: MoneyGram met XRP is grotere deal dan Libra van Facebook

 
 

Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, is met het bedrijf opzoek naar diverse investeringen en overnames na zijn $30 miljoen samenwerking met MoneyGram.


MoneyGram en xRapid

Moneygram is begonnen met het gebruiken van Ripple’s xRapid-liqiduiteitsproduct. Dit is dan ook één van de eisen geweest bij de deal van $30 miljoen.

Met XRapid worden XRP-tokens gebruikt om vrijwel direct geld over te maken van persoon A naar persoon B. Het vergemakkelijkt dit traject voor de gebruikers.


Niet iedere Ripple klant gebruikt xRapid

Toch gebruikt lang niet iedere klant van Ripple ook zijn xRapid-systeem. Volgens de CEO van Ripple is dat vanwege het feit dat zij niet willen aansporen om meer klanten aangemeld te krijgen. De CEO is tevreden over hoeveel klanten het product momenteel gebruiken.

“Als we sneller meer klanten willen aanmelden op het systeem dan hebben wij daar de mogelijkheden voor om dingen te doen die door sommige als aansporing worden gezien. Dit is nu zeker niet het geval.” Aldus de Ripple CEO.

Grote deal

Toch is de samenwerking met MoneyGram volgens Garlinghouse een grote deal. Zo zou dit één van de eerste use cases van een crypto op grote schaal zijn.

Dat is dan ook zeker een grote deal. “Als ik nu zou gokken, dan gok ik dat MoneyGram over een aantal jaar een grotere impact heeft op de cryptomarkt dan het Libra-project van Facebook.” Aldus Garlinghouse.

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken