garlinghouse
Ethereum, Ripple

CEO van Ripple steunt Ethereum in strijd tegen SEC

De CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, heeft openlijk zijn steun uitgesproken voor Ethereum in diens juridische strijd tegen de Securities and Exchange Commission (SEC). Dit deed hij tijdens het XRP Las Vegas evenement.

Ethereum wordt, net als Ripple, door de SEC beschuldigd van het verhandelen van ongeregistreerde effecten. Deze voortdurende druk van Amerikaanse regelgevende instanties veroorzaakt al jaren onzekerheid op de cryptomarkt.

Ripple CEO verdedigt Ethereum en bekritiseert SEC

Brad Garlinghouse, de CEO van Ripple, reageerde op een uitspraak van Michael Saylor, CEO van MicroStrategy, waarin Saylor beweerde dat altcoins zoals Ethereum en XRP als effecten beschouwd worden en nooit de prestaties van Bitcoin zullen evenaren.

Saylor’s commentaar volgde op het nieuws dat Bitcoin op 11 januari zijn eerste Spot Exchange Traded Fund (ETF) had ontvangen, wat resulteerde in een aanzienlijke kapitaalinstroom en een nieuwe recordhoogte voor de munt.

Volgens Saylor zullen altcoins zoals Ethereum en XRP nooit een dergelijke ETF ontvangen omdat de SEC deze blijft zien als ongeregistreerde effecten.

Garlinghouse sprak deze visie tegen en bekritiseerde de SEC scherp voor hun benadering om zowel XRP als ETH als effecten te classificeren.

Hij viel ook SEC-voorzitter Gary Gensler aan, die hij tijdens een gesprek met Michael Arrington, oprichter van Arrington Capital, een “onethisch persoon” noemde. Garlinghouse’s openlijke steun voor Ethereum is begrijpelijk; een herclassificatie van ETH als geen effect zou ook voordelig zijn voor XRP.

XRP koers stijgt weer

De prijs van XRP is in de afgelopen dag met 1,7% gestegen, waardoor de waarde nu op $0,530 ligt. Deze stijging is voornamelijk toe te schrijven aan de afzwakkende Amerikaanse economie, die bij investeerders de hoop wekt dat de Federal Reserve (Fed) de rentetarieven zal verlagen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Econoom voorspelt nieuwe all-time high voor Ethereum
Komt er vandaag of morgen een Ethereum ETF?
Standard Chartered verwacht deze week goedkeuring SEC voor spot Ethereum ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
XRP’s toekomst: Kan het Solana, Ethereum en zelfs Bitcoin inhalen?
Bitboy: Schikking tussen Ripple en SEC nabij – Verwacht enorme prijsstijging voor XRP