Newsbit

chainlink

Chainlink bereikt wederom een nieuwe mijlpaal

chainlink

Chainlink (LINK), één van de best presterende alternatieve cryptocurrencies (altcoins) in 2020, zag op het sociale netwerk Twitter hun aantal volgers een nieuwe recordhoogte bereiken. Hiermee bereikt het bedrijf wederom een nieuwe mijlpaal.


Volgens marktgegevens en onderzoeksbureau CryptoCompare bereikte het aantal volgers op social media van de crypto steeds maar nieuwe hoogtepunten. Onderzoekers van CryptoCompare schreven:

“LINK is één van de meest opvallende altcoins van 2020 en lijkt steeds sterker te worden. De volgers op social media lijken samen te groeien naarmate het populairder wordt. Hier lijkt correlatie in te zijn.”

Social media-statistiek van Chainlink ten opzichte van de prijs
Social media-statistiek van Chainlink ten opzichte van de prijs. Bron: CryptoCompare

Statistieken over social media zijn geen conventionele manier om de trend van een cryptovaluta te meten. Maar het kan wijzen op een versterkte gemeenschap en een verbetering van het marktsentiment. Tegelijkertijd blijft de Tweet-dominantie van Bitcoin ruim boven LINK’s met respectievelijk 41,5% tot iets meer dan 5%. 

Dominantie van Bitcoin versus Chainlink Tweet
Bitcoin versus Chainlink Tweet dominantie. Bron: thetie.io

Chainlink streeft vooruit met nieuwe partnerschappen

Het sentiment van de gemeenschap rond Chainlink lijkt te verbeteren vanwege twee factoren, nieuwe partnerschappen en de groei van Decentralised Finance, of DeFi.

Chainlink, die oracles levert via slimme contracten, wordt voornamelijk gebruikt door DeFi-protocollen. Oracles bieden realtime marktgegevens en DeFi-platforms moeten oracles implementeren om moeiteloos te kunnen werken.

DeFi-protocollen hebben twee opties: gebruik bestaande oracle-serviceproviders of bouw je eigen oracles. Dit laatste is aantrekkelijker omdat het kosten voor projecten bespaart. Tot dusver werken DeFi-protocollen zoals Aave en Synthetix met Chainlink. Stani Kulechov, CEO van Aave zei het volgende:

“Ik denk dat een deel van de combineerbaarheid is dat je niet alles zelf hoeft te bouwen. Het oracle van Chainlink is erg goed, en het maakt deel uit van het hele idee van combineerbaarheid, dus het is essentieel. ”

Toen de totale waarde op de DeFi-markt een nieuw hoogtepunt bereikte van 3,56 miljard dollar, verhoogde dat het gebruik van Chainlink door DeFi-protocollen. Afgezien van DeFi-gerelateerde groei, werkte Chainlink onlangs samen met Binance Smart Chain en het Duitse telecommunicatieconglomeraat Deutsche Telekom’s T-Systems.

“Je zou zelfs kunnen zeggen dat je als telecombedrijf een openbare blockchain-netwerkinfrastructuurprovider moet zijn”, zei Gleb Dudka, analist bij T-Systems MMS, in een recentelijk gehouden interview

Binance Smart Chain gebruikt ook Chainlink-oracles om prijzen van beurzen te aggregeren, en helpt Binance DEX om te opereren in de DeFi-ruimte. Binance schrijft:

“Chainlink-orakels zorgen voor een grotere marktdekking voor DeFi-toepassingen op Binance Smart Chain door prijsgegevens op te vragen bij gegevensaggregators, die de prijzen samenvoegen van alle gecentraliseerde en gedecentraliseerde exchanges.”


Hoe gaat LINK nu verder?

LINK blijft de enige top-30 cryptocurrency ter wereld die minder dan 20% daalt ten opzichte van recordhoogtes. Na een sterke prestatie in juli, waarin het een nieuw record bereikte, zijn technische analisten voorzichtig bearish.

Een analist vertelt dat LINK zich op de korte termijn zou kunnen terugtrekken. Voorlopig lijkt de markt op korte termijn voorzichtig en op middellange termijn positief, gebaseerd op sterke fundamentals, snelle DeFi-groei en belangrijke partnerschappen.


Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top