Altcoin

Chainlink bevindt zich in prijs ontdekkingsgebied

ChainLink (LINK) is begonnen met een fenomeen genaamd ‘prijsontdekking’. Het overtrof onlangs zijn eerdere recordhoogte van $3,80 in juni 2019.


Waar ligt de limiet voor Chainlink?

Het fenomeen prijsontdekking verwijst naar wanneer een token zijn recente hoogtepunt bereikt en zich bevindt in een gebied waar het nog nooit eerder is geweest.

Handelaren vertrouwen normaalgesproken op ondersteunings- en weerstandsniveaus om de ontwikkeling van een token te evalueren. Echter, als die niveaus er niet zijn, kunnen zowel opwaartse als neerwaartse bewegingen veel groter zijn dan normaal. Dit is het geval als een cryptocurrency een prijs bereikt die nog niet eerder is getest.

Toen Bitcoin in 2017 bijvoorbeeld het $10.000-niveau overtrof, duurde het slechts drie weken voordat de prijs verdubbelde tot $20.000 dollar. Dit was mogelijk omdat er nog nergens weerstandsniveaus waren. Echter, er bestonden toen ook geen ondersteuningsniveaus boven de $10.000. Dat betekent dat de correctie naar onder ook enorm was. De koers zakte in een periode van 2 maanden met meer dan 70 procent. Prijsontdekking zorgt dus voor enorme volatiliteit.

Dit fenomeen zou er voor Chainlink kunnen zorgen dat het een enorme koersstijging mee maakt. Maar het kan er natuurlijk ook voor zorgen dat de munt hard naar onder valt. Crypto analist Josh Rager zegt het volgende:

“LINK is net zoals Tezos in de prijsontdekkingsfase. De munt kan blijven stijgen, maar als het valt, heeft LINK slechts een beperkte ondersteuning tot minder dan $3 dollar.”

Ondanks de waarschuwing blijven traders voorzichtig optimistisch over LINK en andere cryptocurrencies die prijsontdekking zijn aangegaan. Ze zouden intense rally’s kunnen meemaken die aangestoken kunnen worden basis van de sterkte van de Bitcoin.


Zal Bitcoin de cryptomarkt kracht geven?

De altcoin markt heeft meestal de neiging om te groeien wanneer Bitcoin stabiel is. Op dit moment vertoont BTC een zijwaartse prijsbewegingen vlak na een grote koersstijging.

Naarmate het momentum in de cryptocurrency-markt verbetert en Bitcoin een lagere volatiliteit ziet, zoeken handelaren naar tokens met een hoger risico en wenden zich tot de altcoin markt.

Cryptocurrencies zoals LINK, Tezos en Ethereum kunnen flink blijven stijgen. Maar dan moet de Bitcoin koers wel de belangrijkste ondersteuningsniveaus houden.

Bekende traders zoals CryptoCred hebben opgemerkt dat $9.550 een ‘break it or make it punt’ is voor Bitcoin. Als de Bitcoin prijs bij zijn wekelijkse ‘candle’ boven de $9.550 ligt, verwacht Cred meer opwaartse beweging in maart.