chainlink
Chainlink

Chainlink whales kochten massaal tijdens prijsdaling

De cryptomarkt bevindt zich momenteel in een bearish fase en heeft onlangs een aanzienlijke daling doorgemaakt, waarbij veel projecten een lokale bodem bereikten. Zo zakte de koers van Chainlink (LINK) twee dagen geleden naar $11,15, de laagste waardering sinds oktober vorig jaar.

Volgens de bekende crypto-analist Ali Martinez hebben whales van deze dip geprofiteerd door binnen één dag meer dan 6,2 miljoen LINK te kopen, met een totale waarde van ongeveer $76,9 miljoen.

Het gedrag van whales is vaak een belangrijke indicator, omdat deze groep grote bezitters doorgaans weloverwogen beslissingen neemt. Hun acties kunnen een beeld schetsen van de toekomstverwachtingen van een project. In het geval van de recente Chainlink-aankopen lijkt het erop dat whales vertrouwen hebben in het project en de recente daling als een unieke koopkans zagen.

Door deze aankopen is nu ongeveer 50,3% van alle LINK-tokens in het bezit van whales, wat neerkomt op ongeveer 502,89 miljoen LINK. Deze hoge concentratie bij een klein aantal adressen kan problematisch worden, vooral als de prijzen gaan stijgen. Als één of enkele whales besluiten om winsten te nemen en een aanzienlijk deel van hun holdings te verkopen, kan dit een plotselinge en scherpe prijsdaling veroorzaken.

Invloed Ethereum ETF’s

Enkele weken geleden zagen we dat de goedkeuring van Ethereum (ETH) Spot exchange-traded funds (ETF’s) een positieve invloed had op verschillende projecten, waaronder Chainlink, een op Ethereum gebaseerde altcoin. Als reactie bereikte de digitale munt in mei een lokale piek van $17,70.

Opvallend genoeg leidde de bekendmaking van de ETF-goedkeuringen tot massale aankopen van LINK door whales. Tussen 19 en 25 mei investeerden zij $16 miljoen in Chainlink, wat resulteerde in een toename van 1,2 miljoen LINK-tokens in de top 100 grootste wallets. De verhoogde liquiditeit en investeringen wijzen op een mogelijke verdere prijsstijging, waarbij veel investeerders hopen op een doorbraak boven de $20.

Een definitieve lancering van de fondsen lijkt nu nabij. Er wordt verwacht dat, zodra de Ethereum ETF’s live gaan, dit opnieuw een boost kan geven aan de koers van LINK.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Chainlink of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Worldcoin beschuldigd van prijsmanipulatie en oplichting
Glassnode oprichters verwachten spoedig begin nieuw altcoin seizoen
Dit zijn de best presterende crypto’s van het moment
Meer nieuws

Meest gelezen

Is dit waarom de Ripple (XRP) koers gigantisch hard stijgt?
Einde van Ripple (XRP) rechtszaak met de SEC mogelijk deze week
XRP koers valt plotseling omlaag terwijl Bitcoin en Ethereum koersen stabiliseren