Chainlink, link koers
Chainlink

Sterke groei Chainlink door goedkeuring Ethereum ETF’s en massale aankopen door whales

Het positieve nieuws over de goedkeuring van Ethereum (ETH) Spot exchange-traded funds (ETF’s) heeft ook invloed gehad op andere projecten, waaronder de op Ethereum gebouwde altcoin Chainlink (LINK). Op vrijdag 24 mei brak de prijs van Chainlink door de $17,70 en bereikte zijn hoogste waarde in anderhalve maand.

Chainlink wordt beschouwd als de marktleider onder de oracle-projecten. Het project lost een belangrijk probleem in de cryptowereld op door blockchains te verbinden met externe gegevensbronnen. Hierdoor krijgen smart contracts toegang tot off-chain data die nodig is om te functioneren.

Dankzij deze ontwikkelingen steeg Chainlink’s marktkapitalisatie van $9,6 miljard op 22 mei naar meer dan $10 miljard op 25 mei, waarmee het zijn concurrent Bitcoin Cash, met een marktkapitalisatie van $9,75 miljard, overtrof.

Uit data van blockchain-analyseplatform Santiment blijkt dat de stijging werd veroorzaakt door een koopgolf van whales. Tussen 19 en 25 mei investeerden deze vermogende beleggers $16 miljoen in de digitale munt. Daarnaast verhoogden de top 100 grootste Chainlink wallets hun balans met 1,2 miljoen LINK-tokens.

Met de toegenomen marktliquiditeit en de investeringen van whales, kan de recente koopgolf van $18 miljoen een voorbode zijn van een verdere prijsstijging. Veel LINK-investeerders hopen dat het project weer de psychologische grens van $20 kan doorbreken. Deze waardering bereikte de digitale munt in maart, zij het voor korte duur.

Ethereum ETF ook goed voor Bitcoin

Ook Bitcoin (BTC) zal fors profiteren van de goedkeuring van de Ethereum ETF’s, althans volgens MicroStrategy-oprichter Michael Saylor. Saylor benadrukte dat hij deze fondsen ziet als een extra verdedigingslinie voor BTC, omdat ze de legitimiteit van de gehele crypto-industrie versterken.

Volgens Saylor zal dit de institutionele adoptie van crypto versnellen, waarbij Bitcoin de grootste winnaar zal zijn. “Mainstream investeerders zullen waarschijnlijk 60% tot 70% van hun crypto-investeringen in Bitcoin steken,” aldus Saylor.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Chainlink of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Premier van Montenegro investeerde in Terra
Solana gaming studio Mirror World Labs haalt $12 miljoen op in eerste Series A-financiering
Altcoins bloeden hevig, Bitcoin ETF uitstromen de oorzaak?
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen