Bitcoin bubbel
Bitcoin, Ethereum

Hoe Bitcoin gaat profiteren van Ethereum ETF’s, volgens Michael Saylor

Afgelopen donderdag zijn de allereerste Ethereum (ETH) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) in de Verenigde Staten goedgekeurd. Het markeert een grote mijlpaal in de erkenning en adoptie van de altcoin. Volgens Bitcoin (BTC) bull Michael Saylor zal ook Bitcoin flink profiteren van de recente ETF-goedkeuring.

ETH ETF’s bieden ‘’extra verdedigingslinie voor bitcoin’

Saylor is de uitvoerend voorzitter en medeoprichter van ‘s werelds grootste beursgenoteerde Bitcoin-bezitter MicroStrategy. Hij staat bekend als een van de grootste Bitcoin-bulls op aarde, die niets moet weten van andere cryptomunten.

De BTC-maximalist schoof 25 mei aan bij de ‘What Bitcoin Did’ podcast van Peter McCormack. De historische goedkeuring van Ethereum ETF’s van twee dagen eerder kon logischerwijs niet ontbreken. 

Volgens Saylor zal de komst van Ethereum ETF’s tevens positief uitpakken voor Bitcoin. “Ja, ik denk dat het goed is voor Bitcoin. Sterker nog, ik denk dat het misschien beter is voor Bitcoin omdat we politiek gezien veel sterker zijn, ondersteund door de gehele crypto-industrie,” aldus Saylor.

Volgens de ex-CEO van MicroStrategy zullen de nieuwe ETH-fondsen als een ‘’extra verdedigingslinie voor Bitcoin dienen’’. Dit ligt hoogstwaarschijnlijk gegrond in het feit dat het de legitimiteit van de gehele crypto-industrie een boost geeft.

Saylor gaf bovendien aan dat de Ethereum ETF’s de institutionele adoptie van crypto zal versnellen omdat de activaklasse nu nog serieuzer zal worden genomen. Verder legde Saylor uit dat kapitaal over verschillende crypto-activa zal worden verdeeld, maar dat Bitcoin als ‘’de leider’’ het grootste deel toegewezen zal krijgen, en dus het meest zal profiteren.

‘’”Ik denk dat mainstream investeerders zullen zeggen: ‘Oh, er is nu een crypto-assetklasse, misschien zullen we 5% of 10% toewijzen aan de crypto-assetklasse, maar Bitcoin zal 60% of 70% daarvan uitmaken’,” verklaarde hij.

Andere crypto ETF’s op komst?

Begin mei liet Saylor nog weten van mening te zijn dat iedere andere crypto buiten Bitcoin door de SEC als effect zou worden geclassificeerd, en nooit door een spot ETF zullen worden omarmd.

Sinds de goedkeuring van Ethereum ETF’s is er binnen de crypto-wereld discussies opgelaaid over welke altcoin(s) mogelijk de volgende zijn die een eigen beursfonds zullen krijgen. Een analist van de Standard Chartered Bank verwacht dat XRP, de cryptomunt van Ripple, en solana (SOL) in 2025 aan de beurt zullen zijn. Saylor blijft, zoals ieder andere Bitcoin-maximalist, sceptisch. Echter, zijn eerdere misvatting over ethereum toont aan dat hij natuurlijk ongelijk kan hebben.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken