Standard chartered
Ripple, Solana

Standard Chartered Bank: Solana en XRP ETF’s kunnen in 2025 gelanceerd worden

Na de bevestiging van de goedkeuring van Spot Ethereum ETF’s door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), deelden verschillende analisten hun inzichten over de mogelijke lancering van ETF’s voor andere cryptomunten.

Geoffrey Kendrick, analist bij Standard Chartered Bank, voegde zich bij de discussie en voorspelde dat de SEC tegen 2025 crypto-ETF’s voor andere munten zoals Solana (SOL) en Ripple (XRP) zou kunnen goedkeuren.

Worden Solana- en XRP-ETF’s werkelijkheid?

De analist vertelt dat hij zeker gelooft dat er op den duur een Solana- en XRP-ETF zal komen. Volgens Kendrick zal dit echter nog wel enige tijd duren. Hij verwacht niet dat er in 2024 een ETF zal worden goedgekeurd. De reden hiervoor is dat de goedkeuring van een dergelijke ETF verschillende stappen omvat. Daarom zou de beslissing uitgesteld kunnen worden tot volgend jaar, zelfs als er onmiddellijk een aanvraag wordt ingediend.

Veel mensen doen de uitspraken af als slechts geruchten, maar de voorspellingen van Kendrick dragen zeker wel gewicht. Kendrick is hoofd van forex- en digitale activa-onderzoek bij Standard Chartered Bank en had eerder dit jaar al correct de lancering van de Ethereum-ETF voorspeld.

Daarnaast legt hij uit dat de goedkeuring van Ether Spot ETF’s op donderdag impliceert dat de SEC ETH niet als een effect beschouwt. Hij wees er bovendien op dat de technologie van sommige munten zo sterk lijkt op ETH dat het moeilijk zou zijn voor de SEC om ze anders te behandelen.

Tot slot noemde Kendrick de politieke steun voor crypto in de VS een “werkelijk keerpunt.” Volgens een bericht van The Block gelooft hij dat de belangrijkste vraag nu niet is of, maar wanneer verdere regelgevende veranderingen zullen plaatsvinden.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP, Solana of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ripple nieuws

SEC wijst Ripple’s argument voor lagere boete resoluut af
Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken