SEC
Ethereum

Wanneer lanceren de Ethereum ETFs nu precies?

De lancering van de gisteren goedgekeurde Ethereum ETFs hangt grotendeels af van de snelheid waarop S-1 registraties worden goedgekeurd en hoeveel rondes van feedback de aanvragers zullen ontvangen van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Oranje licht voor de Ethereum ETFs

In principe hebben de 19b-4 documenten gisteren goedkeuring gekregen van de SEC. Daarmee mogen de aanvragers de fondsen op beurzen noteren.

Voordat de handel mag beginnen moeten ze echter ook goedkeuring krijgen voor hun S-1 registraties.

Bloomberg ETF-specialist James Seyffart zegt dat S-1 goedkeuringen “met een paar weken” kunnen komen, maar dat het ook langer kan duren. Normaal gesproken duurt dit proces namelijk vijf maanden.

Zijn collega-expert bij Bloomberg, Eric Balchunas, verwacht dat ergens in het midden van juni weleens mogelijk zou kunnen zijn.

Balchunas denkt dat er slechts één ronde van commentaar op de S-1 amendementen komt. Vergelijkbaar met hoe de aanvragers van de Spot Bitcoin ETFs commentaar kregen.

Twee weken wachten?

Voor de Bitcoin ETFs duurde het proces ongeveer twee weken. Dat is dan ook de reden dat Balchunas op die gok van twee weken komt.

“Het blijft maar een gok. We zullen het zien”, aldus Balchunas.

Het nadeel van de Ethereum ETFs op dit moment, is dat ze geen staking-winsten betalen. Andere tokenhouders van Ethereum kunnen dat wel verdienen, waardoor investeerders in de ETFs eigenlijk meteen geld laten liggen.

Wat dat betreft is de kans aanwezig dat de Ethereum ETFs hierdoor een mislukking worden. Wie zou er immers een belegging kopen als je zeker weet dat je deze niet volledig kunt benutten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Grote financiële speler toont interesse in Bitwise Ethereum ETF
Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen