Binance, crypto beurs
Exchange

Changpeng Zhao: Binance heeft geen blootstelling aan Silicon Valley Bank

Op 10 maart verklaarde Changpeng Zhao (CZ), de CEO van Binance, dat de crypto-exchange geen risico loopt met betrekking tot de controversiële Amerikaanse bank Silicon Valley Bank (SVB).

Fondsen van Binance-gebruikers zijn veilig

Na berichten dat sommige cryptobanken zoals Circle en de inmiddels failliete geldschieter BlockFi blootstelling hadden aan het omstreden bedrijf, was het nodig om deze informatie te onthullen. CZ verklaarde dat Binance geen blootstelling heeft aan de bank en dat de fondsen van de gebruikers veilig zijn. Dit werd via een Twitter-bericht bevestigd.

Conversie van USDC naar BUSD (tijdelijk) stopgezet

Binance heeft tijdelijk de automatische conversie van USD Coin (USDC) naar Binance USD (BUSD) stopgezet vanwege de huidige marktomstandigheden. De crypto-exchange verklaarde dat het te maken kreeg met een grote instroom die de conversielast verhoogde. “Dit is een normale procedurele stap op het gebied van risicobeheer terwijl we de situatie monitoren”, voegde ze hieraan toe.

Binance sluit zich aan bij een toenemende lijst van crypto-exchangesa die gestopt zijn met het ondersteunen van conversies naar USD Coin (USDC) vanwege problemen met SVB. Andere exchanges op de lijst zijn onder andere Coinbase en Crypto.com.

Terwijl sommigen binnen de crypto-community de huidige situatie van USDC als karma beschreven vanwege zijn vermeende rol in de eerdere regelgevingskwestie van BUSD, gaf CZ aan dat hij gelooft dat “[Circle] niets heeft gedaan om BUSD pijn te doen. Alles wat een speler pijn doet, doet zichzelf pijn.” Het zou hiermee zeker geen opzettelijke stap zijn geweest. Eerder vandaag werd namelijk bekend dat USDC zijn koppeling met de Amerikaanse dollar heeft verloren. Wil jij hier meer over weten? Klik dan hier om naar het betreffende artikel te gaan.

Wil Binance een bank gaan kopen?

Zhao hintte er tevens op dat hij zou kunnen overwegen om banken te kopen als reactie op de recente problemen met crypto-vriendelijke banken. CZ deelde een nieuwsbericht uit 2022 waarin stond dat Binance overwoog om een bank over te nemen. Hij zei echter dat hij “niet zeker” was of het een geschikt moment was voor de beurs om een bank te kopen.

Het zou niet de eerste strategische overname van het crypto-bedrijf zijn. Binance heeft namelijk al verschillende investeringen gedaan in traditionele instellingen. In 2022 investeerde het bedrijf bijvoorbeeld $200 miljoen in het mediabedrijf Forbes. Bovendien steunde ze ook de overname van Twitter door Elon Musk.

Als slot is Binance ook niet de enige met het idee om een traditionele bank over te nemen. Eerder had de Amerikaanse cryptocurrency exchange Kraken ook al zijn intenties gedeeld om een bank over te nemen. Het is echter als slot niet bekend hoe serieus deze intenties zijn en hoever ze in het overname-proces zitten, als deze al gestart zou zijn.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken