Changpeng Zhao (CZ)
Binance, Exchange

Changpeng Zhao: ‘Binance is financieel gezond’

Changpeng “CZ” Zhao reageert kordaat op recente geruchten rond zijn bedrijf en doet negatieve berichtgeving af als ‘FUD’. In een X-bericht benadrukt CZ de financiële stabiliteit van Binance en verklaart hij dat er geen liquiditeitsproblemen zijn. Ondanks personeelswisselingen en juridische uitdagingen in de crypto-industrie blijft CZ vastberaden in het leiden van Binance naar nieuwe successen.

Tegenspraak en transparantie

Changpeng “CZ” Zhao, medeoprichter en CEO van Binance, reageert krachtig op recente geruchten die zijn bedrijf omringen. Hij vertelt dat Binance financieel gezond blijft en een stabiel personeelsbestand heeft, ondanks de recente onzekerheid op de markt.

Op 7 september plaatste de Binance-topman een post op X (Twitter) waarin hij de recente negatieve berichtgeving, geruchten over bankruns, rechtszaken, het sluiten van fiatkanalen, productafbouw en veranderingen in het personeelsbestand toeschrijft aan het verspreiden van angst, onzekerheid en twijfel (FUD).

Hij maakt ook gebruik van de gelegenheid om de financiële positie van Binance te verhelderen:

“Raad eens wat we niet hebben? Liquiditeitsproblemen,” benadrukt CZ. “Alle opnames (en stortingen) worden correct afgehandeld. Alle klantfondsen zijn #SAFU en 100% gereserveerd.”

Personeelsverloop en positieve ontwikkelingen

Sommige analisten merken op dat tussen juli en september minstens 10 leidinggevenden Binance hebben verlaten, waaronder Patrick Hillmann, voormalig Chief Strategy Officer; Mayur Kamat, voormalig Product Lead; Leon Foong, voormalig Head of Asia-Pacific; en Steven Christie, voormalig Senior Vice President voor Compliance.

CZ verklaart echter dat personeelswisselingen een onvermijdelijk onderdeel zijn van elk bedrijf, vooral in de snel veranderende wereld van de crypto-industrie.

In een recente mededeling beweert CZ echter dat Binance ‘waarschijnlijk het laagste verloop van oprichters heeft van alle technische startups van onze omvang en leeftijd wereldwijd’.

Intussen wijst de CEO van Binance op verschillende positieve ontwikkelingen in de cryptocurrency-industrie, waaronder de introductie van nieuwe fiatkanalen en producten, nieuwe aanwervingen en uitbreiding naar nieuwe markten. Hij benadrukt ook enkele juridische overwinningen, met name die van Ripple en Grayscale Investment tegen de Securities and Exchange Commission van de Verenigde Staten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
Crypto analist verwacht een mega Solana crash tot $13
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken