Cardano Nieuws

Charles Hoskinson: “Cardano gaat de wereld veranderen”

In een Twitterdraadje van negen berichten haalt Cardano-oprichter Charles Hoskinson de kritiek van de Ethereum-gemeenschap onderuit. “Er lijkt een bizarre parallelle wereld te zijn waarin alles wat Cardano heeft gedaan wordt bestempeld als waardeloze oplichterij dat allesbehalve innovatief is”, aldus Hoskinson.

Ethereum ontwikkelaars negeerden Cardano

Volgens Hoskinson is het belangrijk en gezond dat ontwikkelaars het platform waarvoor zij werken vergelijken met andere ontwerpen. De ontwikkelaars van Ethereum hebben naar het idee van Hoskinson vooral hun best gedaan om Cardano de afgelopen jaren te negeren. De oprichter van Cardano ziet dat als een onnodige bron van spanning en competitie in de crypto-wereld. “Maar ik geloof dat het er allemaal niet toe doet, want uiteindelijk gaat Cardano de wereld veranderen”, aldus een optimistische Hoskinson.

Het brein achter Cardano, die overigens ook betrokken was bij de oprichting van Ethereum, ziet voor het netwerk de potentie om miljarden gebruikers aan te trekken. Daarvoor verwacht Hoskinson niet eens de Bitcoin of Ethereum maximalisten nodig te hebben. “De realiteit is dat Cardano geen gebruikers van andere cryptocurrency’s nodig heeft. De massale adoptie van crypto is nog niet gebeurd […] wij kunnen naar miljoenen gebruikers groeien zonder er één van Bitcoin of Ethereum over te nemen”, zo gaat hij verder.

“Onze gemeenschap verdient beter”

Het zal geen verrassing zijn dat de opvattingen van Hoskinson vooral goed opgepakt worden in de Cardano-gemeenschap. Vanuit de hoek van Ethereum is het vooral kritiek. Zo ook van Anthony Sassano, de oprichter van The Daily Gwei en de mede-oprichter van EthHub. Sassano denkt dat Hoskinson hiermee vooral wanhopig de aandacht van Vitalik Buterin probeert te trekken.

Overigens hebben zowel Ethereum als Cardano recent een belangrijke upgrade ondergaan. Ethereum stapte na de Merge op 15 september over op Proof-of-stake, terwijl bij Cardano een week later de Vasil hard fork live ging. Zo zetten beide platforms grote stappen om zichzelf klaar te maken voor een toekomst waarin miljarden mensen de technologie gebruiken.

Cardano nieuws

Cardano koers stijgt met 15 procent en lijkt klaar voor grote winsten
Cardano voegt 100 smart contracts toe na Vasil hard fork
Charles Hoskinson legt uit waarom de prijs van Cardano blijft dalen
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum CEO: “Er staat iets belangrijks te gebeuren”
Eerste Bitcoin miners komen in zware problemen
Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten