Cardano Nieuws

Cardano Nieuws

Charles Hoskinson: “Cardano groeit snel, maar er zijn ook zorgen’

Charles Hoskinson benadrukte de snelle groei van het Cardano-ecosysteem en verduidelijkte zorgen van de crypto-gemeenschap.


Groei in 2022 waarschijnlijk langzamer dan in 2021

In een recente YouTube-video benadrukte Charles Hoskinson de snelle groei van het Cardano (ADA)-ecosysteem. Ook verduidelijkte hij de zorgen die het afgelopen jaar door andere leden van de crypto-gemeenschap waren geuit.

“We leven in een wereld waar willekeurige groepen mensen de baas kunnen spelen en beslissen wat legitiem is”. Aldus Hoskinson terwijl hij sprak over de perceptie van de overheid van cryptocurrencies. Hij wees erop dat een overgrote meerderheid van financiële misdrijven wordt gepleegd met de Amerikaanse dollar of andere fiat-valuta’s en dus niet met crypto’s.

Volgens Hoskinson zal de groei van het crypto-ecosysteem dit jaar mogelijk langzamer zijn dan in 2021:

“Het is moeilijk om je voor te stellen waar de industrie van $2,5 biljoen heen gaat. Ik denk dat we als industrie de gevolgen van de snelle groei moeten verwerken, ook als het de slechte kant op gaat.”

Hoskinson vertelde verder dat de traditionele investeerders de cryptomarkt nog niet goed snappen. Bij cryptocurrencies speelt de community een hele grote rol. Maar dat snapt de traditionele wereld niet:

“Daarom begrijpen VC’s (durfkapitaalfondsen) niet dat Cardano een community heeft. Ze denken dat het Cardano-netwerk alleen ik achter een microfoon voorstelt.”

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze


Hoskinson wil dat Cardano open-source wordt

Hoskinson zei ook dat Cardano geleidelijk zal overgaan naar een permanent open source-project. Hij vergeleek het met het Linux-besturingssysteem. Hij hoopt af te stappen van een hiërarchische structuur naar open-source DApps die zijn ontwikkeld door de leden van de Cardano-gemeenschap.

Op de lange termijn voorziet Hoskinson een snellere voltooiing van de Cardano-roadmap door middel van “verbintenis van kleine middelen”. Hij riep YouTubers, podcasters en VC’s op die de groei van Cardano in twijfel hebben getrokken. Hij zei: “Wij staan 100% achter het idee van GitHub-commits”.

“Als je zo’n expert bent dat je je mening gaat geven over de kwaliteit van onze opmerkingen, vertel ons dan welke fout zijn, welke niets betekenen en op welke delen van de routekaart we dramatisch falen.” Aldus Hoskinson.

In een vergelijkbare live YouTube-sessie sprak Hoskinson over het potentieel van DeFi. Ook had hij het over de kleine rol van Cardano binnen de industrie. Volgens hem moeten ontwikkelaars en makers een meer langetermijnvisie koesteren:

“Het is heel moeilijk om dit soort engineering te doen en het goed te doen, met oog voor de toekomst. Helaas zullen veel van de projecten in deze ruimte de tand des tijds niet doorstaan. Het is gewoon een feit dat we de komende vijf tot tien jaar een grote uitsterving zullen gaan zien.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten