Cardano Nieuws, Solana Nieuws

Charles Hoskinson deelt Cardano-plannen voor 2022

Op kerstavond plaatste Cardano (ADA)-oprichter Charles Hoskinson een 30 minuten durende Youtube-video waarin hij enkele van Cardano’s grootste verwezenlijkingen voor 2021 de revue liet passeren. Ook deelde hij enkele van de grootste plannen voor volgend jaar.


Charles Hoskinson onthult Cardano’s plannen voor 2022

Charles Hoskinson heeft de plannen van Cardano voor 2022 bekendgemaakt. In een 30 minuten durende kerstavondpraatje op YouTube, reflecteerde Cardano-oprichter Charles Hoskinson op de huidige staat van de industrie en het Cardano-netwerk. Ook werden er enkele plannen van het project voor volgend jaar gemaakt. Hoskinson zei het volgende:

“Er was een tweet uit 2020 waarin ik zei: ‘ik voorspel dat we tegen volgend jaar duizenden dApps en honderden assests op Cardano zullen hebben.’ Ik heb het in beide richtingen mis.”

Volgens hem zijn er in plaats van honderden nu meer dan twee miljoen assets uitgegeven op het Cardano-netwerk. De meerderheid zijn naar verluidt NFT’s. Wat betreft de uitbreiding van gedecentraliseerde applicaties (dApps) op het netwerk, zei Hoskinson echter, “we moeten daar nog significante tractie zien.” Hij beweerde dat dit te wijten was aan de vertraagde release van de Goguen update. De release introduceerde slimme contracten op het netwerk.


Probleem op het netwerk

Cardano introduceerde smart contract functionaliteit op het mainnet met de Alonzo hard fork op 12 september. Minswap had echter onmiddellijk te kampen met schaalproblemen als gevolg van een zogenaamd concurrency probleem. Minswap is de eerste gedecentraliseerde beurs die op het netwerk werd gelanceerd.

In eenvoudige termen verwijst concurrency naar de mogelijkheid voor meerdere verschillende agenten om tegelijkertijd te communiceren met hetzelfde smart contract. Cardano’s EUTXO-gebaseerde ontwerp heeft het moeilijk gemaakt voor ontwikkelaars om schaalbare gedecentraliseerde applicaties te bouwen op het protocol als gevolg van dit probleem.

Alhoewel Hoskinson op Twitter heeft beweerd dat er naar verluidt geen concurrency-probleem is en dat het probleem volledig verzonnen is, moet het netwerk nog enige betekenisvolle DeFi-activiteit zien. Verschillende projecten hebben de lancering op het mainnet uitgesteld vanwege het bovengenoemde concurrency. Desondanks betoogde Hoskinson dat 2021 een geweldig jaar was geweest voor Cardano in termen van adoptie. “We kijken naar twee miljoen mensen” en “duizenden ontwikkelaars” die Cardano gebruiken en erop bouwen, beweerde hij.


Uitbreiden in Afrika

Enkele van Cardano’s plannen voor volgend jaar betreffen het opbouwen van de instellingen die het netwerk in stand houden en het uitbreiden van de adoptie in Afrika. De oprichter van Cardano zei:

“Wat er volgend jaar gaat gebeuren is dat er een formele open-source structuur gevormd gaat worden. Een beetje zoals Hyperledger voor Linux. We gaan zien dat veel instellingen aangesloten worden.”

Wat de uitbreiding in Afrika betreft, is het doel voor Cardano om alle noodzakelijke tools te bouwen voor toegankelijke en compliant peer-to-peer leningen on-chain. Een van de gevolgen hiervan zou zijn dat het banksysteem in Afrika, dat volgens Hoskinson soms “enorm roofzuchtig is en sommige van de slechtste mensen in leven in staat stelt om aan de macht te blijven”, volledig omzeild zou worden.


Wederzijdse kritiek

Hoskinson had ook een aantal negatieve dingen te zeggen over sommige trends en concurrerende projecten in de ruimte. Over de huidige staat van de industrie zei hij:

“Decentralisatie, dat is wat ons beloofd werd. Wat kregen we? Foto’s van stenen die voor miljoenen dollars worden verkocht, buzzword buzzword buzzword, netwerken die beweren gedecentraliseerd te zijn. Maar als ze niet meer werken, schopt iemand ze in elkaar om ze weer op te starten.”

Hoewel hij geen namen noemde, was zijn opmerking waarschijnlijk gericht aan Solana. Dit is een smart contract blockchain die het afgelopen jaar meerdere netwerkonderbrekingen heeft gekend. In september, bijvoorbeeld, was er een incident waarbij het netwerk offline ging gedurende 18 uur en validators moesten het netwerk samenstellen en “herstarten” om het weer aan de praat te krijgen.

Volgens Hoskinson waren dit en de miljarden dollars die verloren gingen door hacks, bugs en diefstal in DeFi te wijten aan een heersende industrie mentaliteit “dat het beter is om de eerste te zijn dan de beste.” Cardano brengt zichzelf op de markt als het eerste blockchain protocol gebaseerd op rigoureus peer-reviewed academisch onderzoek. Als gevolg van deze aanpak, is Cardano vaak bekritiseerd door industriele experts. Cardano zou te traag zijn met het uitbrengen van nieuwe functies.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten