Bitcoin, Worldcoin

‘ChatGPT CEO haalt $100 miljoen op voor Worldcoin’

Sam Altman, de CEO van het OpenAI dat achter ChatGPT zit, is volgens de geruchten in een vergaand stadium met investeerders over een potentiële kapitaalinjectie van 100 miljoen dollar voor Worldcoin. Dat is een project van Altman wat erop gericht is om een wereldmunt te ontwikkelen. Wat we precies van het project kunnen en mogen verwachten is op dit moment onduidelijk.

Je kunt je wel afvragen waarom Altman niet gewoon gebruikmaakt van Bitcoin om dit doel te bereiken.

100 miljoen dollar

Het is nog maar de vraag wat een nieuwe “wereldmunt” zou toevoegen aan het bestaande aanbod van cryptocurrency’s. Bitcoin is in theorie ook gewoon een wereldmunt die voor iedereen toegankelijk is. Tel daar het decentrale karakter en de absolute schaarste bij op en je hebt een munt die iedereen van dienst zou kunnen zijn.

Zeker in landen waar men te maken heeft met gigantische inflatiegolven kan de absolute schaarste van Bitcoin een spaarmiddel zijn waar men zich met succes in kan verstoppen. Sam Altman wil daar blijkbaar niets van weten en gaat alsnog voor zijn eigen Worldcoin.

Op 15 mei wist de Financial Times in ieder geval te meldden dat Altman er vanuit een gemixte groep van investeerders in geslaagd is om 100 miljoen dollar op te halen.

De allereerste investeringsronde voor Worldcoin werd geleid door het grote a16z en had onder andere investeerders als de Digital Currency Group en Coinbase Ventures op de lijst staan. Er zijn dus een hoop grote namen die op dit moment al in de Worldcoin van Sam Altman investeerden.

Indrukwekkend in een bearmarkt

Op zich is het binnen de crypto-industrie niet opvallend als een project 100 miljoen dollar aan kapitaal ophaalt. Wat het in dit geval wel een opvallende prestatie maakt, is dat we net uit een gigantische bearmarkt komen en daar misschien nog wel een beetje inzitten. Bitcoin is 2023 fantastisch begonnen, maar het lijkt nog te vroeg om van een nieuwe bullmarkt te spreken.

“Het is een bearmarkt, een crypto-winter. Het is bewonderenswaardig voor een project in deze industrie om zo’n investering binnen te halen”, aldus een bron van The Information.

Worldcoin is niet alleen opgericht door Sam Altman, maar ook door Alex Blania en Max Novendstern. Het eerst werk aan het project begon al in de eerste maanden van 2020.

Op 8 mei lanceerde het project nog een eigen transactiekosten-vrije wallet voor geverifieerde mensen. Dat is wellicht het enige aan dit project wat e

en beetje eng is, dat ze mensen met een iris-scan willen verifiëren om zo een onderscheid te maken tussen bots en mensen.

Maar je zou zeggen dat het voor bots toch heel eenvoudig is om met kunstmatige intelligentie een nep-iris te ontwikkelen, waarmee zij zich ook als mensen kunnen registreren. Het is nog niet helemaal duidelijk hoe Worldcoin hier precies mee wil omgaan.

Altcoin nieuws

Anthony Pompliano: Alle altcoins komen nu naar Wall Street
Santiment: Deze cryptomunt staat mogelijk voor een grote koersval
Politieke memecoins extreem volatiel na terugtrekking Biden
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen