Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

China komt met proefprogramma voor fysieke digitale Yuan-kaart

Bij de People’s Bank of China (PBoC) is een nieuwe proefperiode gestart voor een fysieke wallet voor zijn digitale Yuan. Naar verluidt is het personeel van een koffiewinkel in Shanghai gekozen om deel te nemen aan de pilot.


Transacties kunnen zowel online als offline uitgevoerd worden

Om de fysieke kaart te testen, is voor de proefperiode een speciale point-of-sale apparaat ontwikkeld. Dit apparaat heeft een sleuf voor een fysieke kaart, net zoals bij pinautomaten. Vervolgens worden de transactiegegevens op een klein schermpje op het apparaat laten zien.

De kaart zelf zou tevens een klein schermpje hebben, die laat zien hoeveel digitale Yuan er nog op staat. Met zo’n fysiek product in plaats van een online wallet, kunnen de deelnemers simpelweg boodschappen doen zoals ze normaal gewend zijn. Bij het betalen maken ze alleen gebruik van hun digitale Yuan-pas in plaats van hun bankpas. Naar verluidt kunnen de betalingen eenvoudig offline uitgevoerd worden, die vervolgens bijgewerkt worden wanneer de kaart weer eens met het internet verbinding maakt.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Al meerdere proefperiodes uitgevoerd

Inmiddels zijn al meerdere proefperiodes uitgevoerd, ook in een aantal grote steden, waaronder Chengdu, Shenzhen, Suzhou en Xiongan, ter voorbereiding op de Olympische Spelen. De Olympische Spelen die in 2022 in het land georganiseerd zijn wordt als onofficiële deadline gezien voor het blockchain-project, alhoewel dit nooit als deadline bevestigd is. Het testen van de cryptocurrency hoort hier uiteraard ook bij.

Naar verluidt heeft het blockchain-project van de PBoC nog een lange weg te gaan voor een volledige lancering, maar worden wel grote stappen gemaakt. Verwacht wordt dan ook dat de datum waarop de Olympische Spelen in 2022 gespeeld gaat worden ook een reële datum is voor de lancering van de digitale Yuan.

Met de plannen van de Chinese regering voor een dergelijke digitale Yuan, wordt de afhankelijkheid van de Amerikaanse dollar ($) verminderd. Momenteel liggen er al plannen klaar die naar verwachting zowel binnenlandse als buitenlandse personen zouden moeten trekken bij het gebruik van de digitale Yuan. Wanneer ook investeerders vanuit buiten China gebruik maken van een dergelijk product is enorm goed nieuws, want dit kan zorgen voor een bredere acceptatie van cryptocurrencies in zijn algeheel. Mogelijk zullen na China snel meer landen ook een eigen digitale valuta lanceren. Alhoewel meerdere landen hier nu mee bezig zijn door er onder andere onderzoek naar te verrichten, is het nog niet bekend welk land na China als eerste zal gaan volgen. Toch lijkt de digitale Yuan weer een stap dichter bij de lancering te zijn.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten