Nature-Top-Mountains-Flag-Mountain-China-583097
Nieuws

China krijgt leiding over internationale onderzoeksgroep voor IoT en Blockchain

China gaat een internationale groep leiden die onderzoek doet naar de standaardisatie van het Internet of Things (IoT) en blockchain technologie. Volgens China is dit zeer belangrijk voor de Chinese industrie.

Blockchain en IoT leider zijn is belangrijk voor China

Er wordt dus een internationale onderzoeksgroep opgericht voor de nieuwe technologische ontwikkelingen. Het comité van de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO) en de Internationale Elektrotechnische Commissie (IEC) hebben de oprichting van deze groep goedgekeurd. Het was een vrij lange discussie maar uiteindelijk is er na een maand tijd goedkeuring gekomen. De krant van het Chinese ministerie van Wetenschappen en Technologie, genaamd Science and Technology Daily schrijft dat het oprichten van deze groep China grote inspraak en macht geeft in de technologische wereld. Het ministerie schrijft dan ook het volgende: “Het is van groot belang voor de Chinese industrieën om de wereldwijde ontwikkeling te leiden en de integratie van fiat en de digitale economie te bevorderen.”

China zet vol in op Blockchain technologie

De voorzitter van de onderzoeksgroep zal dr. Shen Jie worden. Shen Jie zal ervoor zorgen dat de intergratie van blockchain steeds gemakkelijker wordt. De nieuwe technologie moet toegankelijker worden en steeds meer bedrijven moeten er gebruik van maken. De nieuwe groep bestaat uit verschillende crypto, blockchain en IoT experts over de hele wereld. De onderzoekers komen uit meer dan tien landen, waaronder Amerika, Engeland, Duitsland en Frankrijk. China vindt de blockchain technologie belangrijk. Vorige maand heeft de Digital Currency Research Lab een patent aangevraagd voor een digitale wallet waarmee gebruikers hun transactiegeschiedenis kunnen volgen. Eerder deze week moedigde het Chinese ministerie van industrie en informatietechnologie het land nog aan de krachten te bundelen om blockchain te promoten. China zet vol in op de nieuwe technologische ontwikkeling.