Nieuws, Trending

China lanceert gelicentieerde Blockchain pilot zone

In de Chinese provincie Hainan is de eerste officieel gelicentieerde blockchain pilot zone van het land gelanceerd

Toegewijd technologiepark

De basis van de nieuwe pilot zone is in de Hainan Resort Software Community (RSC). Deze heeft een technologiepark en softwarepark toegewijd gekregen. De pilot zone omvat verschillende samenwerkingen, waaronder één met een onderzoeksinstituut en een innovatiecentrum.

Internationaal talent

Volgens het hoofd van Hainan’s provinciale afdeling, Xinhua Wang Jing, zal deze pilot zone veel internationaal talent naar China brengen. “De pilot zone zal zich richten op het aantrekken van Blockchain-talent over de hele wereld en op het onderzoeken van de toepassing van Blockchain op gebieden zoals grensoverschrijdende handel, inclusieve financiering en kredietwaardigheid.”  

Joint Venture

Het onderzoeksinstituut is een joint venture tussen het RSC en het Blockchain Research Centre aan de Universiteit van Oxford in het Verenigd Koninkrijk. Ook de Remin University die in Beijing zit werkt samen met het RSC om het innovatiecentrum verder te ontwikkelen. Volgens Wang is de samenwerking in de pilot zone met top onderzoeksinstellingen gevestigd over de hele wereld een geweldige prestatie die nodig is om de blockchain-industrie verder te ontwikkelen.