Blockchain Protocol
Blockchain

China lanceert nationaal blockchain-onderzoekscentrum

Alhoewel China regelmatig (hard) optreedt tegen cryptocurrency, blijft het land ook de blockchain-technologie omhelzen. Hierom lanceren ze het Nationale Blockchain Technologie Innovatiecentrum in de hoofdstad Beijing.

De Chang’an Chain of Chainmaker-Blockchain

Volgens een rapport van China Daily op 8 februari zal het nieuwe centrum een samenwerkingsverband opzetten met universiteiten, denktanks en blockchain-bedrijven in de omgeving om belangrijke blockchain-technologieën te onderzoeken. De resultaten van dit onderzoek zullen worden ingezet voor verdere digitale ontwikkelingen in China, met specifieke aandacht voor de industrie, zoals vermeld in het rapport.

De ‘Beijing Academy of Blockchain and Edge Computing’ (of BABEC afgekort) is verantwoordelijk voor de oprichting van een nieuwe instelling en staat bekend om de ontwikkeling van de ‘Chang’an Chain of ChainMaker’-blockchain. Deze blockchain wordt ondersteund door een ecosysteem van inmiddels 50 zakelijke bedrijven, waaronder veel staatsbedrijven zoals China Construction Bank en China Unicom. De ChainMaker beschikt momenteel over een capaciteit van circa 240 miljoen transacties per seconde (TPS), een toename ten opzichte van de 100.000 TPS in 2021.

China leidende blockchain-speler volgens hen zelf

China presenteert zichzelf als een leidende speler op het gebied van blockchain en beweert dat 84% van alle wereldwijde blockchain-patenten in september 2022 in China zijn ingediend. Ondanks deze indrukwekkende cijfers, is het percentage van de aanvragen dat daadwerkelijk goedgekeurd wordt, laag: slechts zo’n 19% van het totale aantal aanvragen krijgt een groen licht.

Naast de blockchain is het CBDC-project (Central Bank Digital Currency) een visitekaartje geworden van de Chinese regering. Er is namelijk veel geld uitgegeven aan de verspreiding van e-CNY om de acceptatie te bevorderen, maar de cumulatieve e-CNY-transacties hebben in oktober 2022 slechts 100 miljard yuan ($14 miljard) bereikt.

Ondanks de inspanningen om digitale innovaties aan te pakken, heeft een oud-directeur van de People’s Bank of China (PBoC) het land opgeroepen zijn strikte beperkingen ten aanzien van cryptocurrencies te herzien. Volgens deze voormalige functionaris kan een permanent verbod op cryptocurrencies tot veel gemiste kansen leiden voor het formele financiële systeem, inclusief mogelijkheden op het gebied van blockchain en tokenization.

Blockchain nieuws

Amerikaanse Bitcoin-mininggigant Riot neemt Block Mining over voor $92,5 miljoen
NPC Labs haalt $18 miljoen op om Web3-gaminglandschap te revolutioneren
Herbeoordeling van Nigeriaans blockchainbeleid is gestart
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen