Nieuws

China test nieuwe blockchain Uber-dienst

China maakt plannen voor een ‘Blockchain Uber’. De Chinese ondernemer Weixing Chen is bezig met het lanceren van een blockchain gebaseerde applicatie voor het boeken van auto services zoals taxi’s in China.

International Big Data Industry Expo

Weixing Chen is een erg bekende ondernemer in China. Hij is de oprichter van ‘Kauidi Dache’, dé nummer één organisatie in China die het mogelijk maakt om taxi’s te boeken. Onlangs is deze organisatie gefuseerd met ‘Didi’ en met deze fusie is de naam veranderd in ‘Didi Chuxing’. In de onlangs georganiseerde expo genaamd ‘International Big Data Industry Expo 2018’ die gehouden werd in de stad Guizhou, heeft Weixing Chen de lancering van de nieuwe applicatie bekend gemaakt. Hiermee wordt dit de eerste op blockchain gebaseerde applicatie die op grote schaal wordt getest.

Samenwerking

Om deze test mogelijk te maken, gaat Weixing Chen samenwerken met de mede-oprichter van de lokale on-demand dienstenorganisatie ‘Meituan’. Tijdens het ‘International Big Data Industry Expo’ evenement in 2018 heeft Yang Jun, de mede-oprichter van Meituan het volgende gezegd: “Ik heb mezelf afgevraagd wat de waarde van de blockchain is. Mijn definitie is om te zien of en waar mensen het daadwerkelijk kunnen inzetten.” “Door gebruik te maken van de blockchain techniek kunnen we een set van economische systemen bouwen. We kunnen onze diensten veel gerichter op de markt brengen en hiermee beter voldoen aan de behoeften van de gebruikers.”

Beursgang

Bij de beursgang willen Weixing Chen en Yang Jun een hogere waardering hebben dan de huidige waarde van Didi Chuxing, die momenteel op 60 miljard Dollar is genoteerd. Zij verwachten dat dit de waarde gaat stijgen door recente ontwikkelingen.