Blockchain

China verwijdert artikelen die zeggen dat Blockchain ‘oplichterij’ is

Zoals misschien we te verwachten was, maakt China gebruik van zij censuurstaat om zijn nieuwe blockchain gerichte doelen te promoten. Naar verluidt verwijdert en censureert het land nu alle artikelen die beweren dat blockchain oplichterij is.


Chinese regering duldt geen tegenspraak

De Chinese regering neemt de blockchain technologie plotseling zo serieus dat ze zelfs iedereen die het niet eens is met de technologie censureert.

Het twitter account met de naam cnLedger meldde dat artikelen in China die claimen dat de blockchain technologie een scam is, vanaf nu verboden zijn.

“Artikelen die zeggen dat Blockchain technologie een scam is, zijn vanaf nu Verboden,” vertelt hij.

cnLedger merkt op dat het verbannen van dit soort berichten nogal ironisch is. Niet lang gelden werden juist alle berichten die blockchain en cryptocurrencies promoten verbannen.


Vrijuit praten over Bitcoin en Ethereum

Het is nog onduidelijk of de beperkingen om over Bitcoin en Ethereum te praten ook worden opgeheven. Het lijkt er op dat Chinezen weer vrijuit mogen gaan praten over de cryptocurrencies.

Zo is de meest gedownloade app in China op dit moment, Xuexi Qiangguo. Deze app biedt cursussen aan gericht op de blockchain. Opvallend is dat de app zelfs lessen aanbiedt over Bitcoin en Ethereum.


China laat cryptowereld opbloeien, maar…

Het nieuws vanuit China beïnvloed de hele cryptocurrency markt. De koersen zijn de afgelopen dagen omhoog gevlogen en het positieve sentiment lijkt geheel terug. Het is positief om te zien dat een land als China, met een enorme economie, de blockchain technologie volledig te zien accepteren. Dit is een enorme stap richting volledige acceptatie.

Aan de andere kant is het ook verontrustend dat China zijn censuur gebruikt om de technologie op te dringen en te promoten. Het land is van plan de technologie te gebruiken als middel van controle. Dat is een zorgwekkende ontwikkeling voor de op privacy beluste crypto investeerders.