china-2506476_1920
Blockchain

China zou cryptomunt uit kunnen geven zonder dat iemand het door heeft

Glen Woo, van Ledger, is van mening dat de digitale valuta van de Chinese centrale bank kan worden ingezet met behulp van de bestaande betalingsstructuur. Zo kan dit gebeuren zonder dat burgers dit opmerken.


Use case wereldwijd

China is uitgegroeid tot de wereldleider in de ontwikkeling van een digitale valuta van de centrale bank, oftewel CBDC. Dit stimuleert de speculatie rond de binnenlandse en internationale ambities van het land voor zijn cryptomunt.

Glenn Woo, hoogd van Ledger voorspelde dat de digitale valuta van China de eerste zal zijn die wereldwijd wordt gelanceerd.

Woo benadrukte de snelheid waarmee de Chinese regering grote initiatieven op nationale schaal kan invoeren. Dit suggereert dat de eerdere proeven met een digitale valuta, in samenwerking met 19 bedrijven, waaronder Starbucks en McDonalds, snel kunnen uitgroeien tot een veel grotere test. Hij vertelde het volgende:

“Ik denk dat als het komt, het een van de eerste CBDC zal zijn met een echte use case wereldwijd.”


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


“Niemand zal het verschil opmerken”

Veel analisten hebben gesteld dat China via zijn digitale valuta de controle over binnenlandse betalingen wil terugwinnen. Woo schat dat meer dan 96% van de kleine retail transacties wordt verwerkt door AliPay of WeChat Pay en dat vindt de overheid een probleem.

Woo geeft echter een meer genuanceerde verklaring. Hij beweert dat de groei van digitale betalingsplatforms was toegestaan door de centrale regering van China. Het was in overeenstemming met vele doelstellingen van het regime, namelijk het overgrote deel van de financiële activiteiten van het land centraliseren op een handvol financiële platforms.

Woo voorspelt dat de digitale valuta zal worden geïntegreerd in de bestaande digitale betalingsstructuur. Hierdoor verstoort het de Chinese economische activiteit niet. Ook krijgt de overheid nog meer controle en inzicht in de economie van het land:

“Vanuit het perspectief van de retailgebruiker zou je niet per se doorhebben wat er is veranderd. Ze zullen WeChat nog steeds gebruiken om veel verschillende dingen te doen: winkelen, taxi’s bellen, geld overmaken, enzovoort. Het zal naadloos gaan, niemand zal het verschil merken.”


China gaat digitale valuta gebruiken om USD te omzeilen

Op internationaal niveau voorspelt Woo dat China zijn digitale munt zal gebruiken als middel om handelsafwikkeling in Chinese valuta te stimuleren.

Woo voorspelt dat China zal trachten zijn handelspartners te stimuleren om schikkingen te treffen met behulp van zijn CBDC. De regering zal ernaar streven het gebruik van zijn CBDC voor internationale handel te verankeren. Vooral met landen die afhankelijk zijn van Chinese invoer.

Woo betwijfelt echter of een dergelijke strategie op korte termijn succesvol zal zijn. Dit komt door het toenemende protectionisme wereldwijd te midden van de economische recessie.