Blockchain

Testen Starbucks & McDonald’s China’s cryptomunt?

Starbucks en McDonald’s behoren tot de vele bedrijven die naar verluidt digitale yuan-betalingen zullen ondersteunen in de stad Xiong’an.


De conferentie

Er gaan geruchten de ronde over een grote test van de Chinese digitale yuan. Volgens het Chinese nieuwsplatform ‘Interchain Pulse’ werd er gisteren een promotieconferentie gehouden in de stad Xiang’an.

Op deze conferentie werden alle overheidsinstanties en ontwikkelaars van de munt uitgenodigd. Ook waren alle retail ondernemingen die mee gaan doen aan de proef welkom op de conferentie.

De test maakt deel uit van het Xiong’an Smart City-programma. Dit programma begon op 25 september 2019 als een vereniging van ondernemingen, onderzoeksinstellingen en technologiebedrijven. Deze partijen hebben het programma bedacht om technologische ontwikkeling te stimuleren. De raad van bestuur bestaat uit bedrijven zoals Huawei, Tencent, Alibaba Group, Baidu en anderen.

De conferentie werd bijgewoond door een verscheidenheid aan overheidsinstellingen, zoals de Xiong’an-afdeling van het National Development and Reform Committee, dat gespecialiseerd is in nieuwe technologieën, evenals lokale afdelingen van de People’s Bank of China, die de digitale valuta heeft ontwikkeld.

De exploitanten van de digitale valuta waren ook aanwezig. Er waren hoofden van Ant Financial en Tencent aanwezig, de bedrijven die verantwoordelijk zijn voor Alipay en WeChat.


McDonald’s & Starbucks

Ten slotte omvatte de conferentie een verscheidenheid aan bedrijven in de detailhandel, met name bedrijven die gericht zijn op eten en drinken. Dit suggereert dat dit hoogstwaarschijnlijk de eerste bedrijven zullen zijn die de digitale yuan gaan testen.

Starbucks en McDonald’s staan op de lijst van bedrijven die mee doen aan de test, evenals vele cateringbedrijven, hotels, supermarkten, boekhandels en straatverkopers. Xiong’an is een nieuwe stad waar volop gebouwd wordt. Het is dan ook de perfecte stad om de digitale valuta te testen.