Bitcoin

Chinees crypto-mining bedrijf Canaan verhuist ook naar Kazachstan

Canaan is begonnen met het minen van Bitcoin in Kazachstan nadat het daar een servicecentrum heeft opgezet eerder deze maand.


Crypto miners gaan naar Kazachstan

De grote Chinese aanbieder van crypto valuta miners Canaan heeft een update gepost over zijn crypto mining activiteiten in Kazachstan. Deze update komt te midden van een aanhoudend hardhandig optreden tegen Bitcoin mining in China.

Canaan kondigde maandag aan dat het bedrijf zijn eigen crypto mining activiteiten in Kazachstan heeft gestart met behulp van zijn nieuwste Avalon Miner eenheden.

De verhuizing van het bedrijf naar Kazachstan maakt deel uit van strategische plannen van het bedrijf. Canaan opende eerder deze maand zijn eerste overzeese servicecentrum in Kazachstan. Dit deed het om lokale klanten after salesservices aan te bieden, zoals machinetesten, garantieservices, onderhoud en technisch advies.

Canaan voorzitter en CEO Nangeng Zhang zei dat het debuut van het bedrijf van een zelfbeheerd Bitcoin mining bedrijf de financiële prestaties van het bedrijf zal helpen verbeteren.

“Naarmate we meer industriële middelen in onze activiteiten verenigen, geloven we dat dit bedrijfssegment ons in staat zal stellen onze inventaris van mining machines nieuw leven in te blazen, ons te beschermen tegen de volatiliteit van Bitcoin en ervoor te zorgen dat er voldoende voorraad is tijdens een opleving van de markt”. Aldus Zhang.


Strengere handhaving in China

In de afgelopen weken heeft China zijn standpunt over crypto verhard, waarbij de regering de crypto-miningactiviteiten in Sichuan, Yunnan, Xinjiang, Binnen-Mongolië en Qinghai heeft stopgezet. Als reactie op het harde optreden hebben een aantal Chinese crypto-miners overwogen of hebben ze al verhuisd naar andere landen, waarbij de grote mijnbouwpool BTC.com eerder deze week met succes de eerste batch van zijn miners naar Kazachstan.

Bitmain verhuist naar het buitenland om zijn mining activiteiten voort te zetten. Volgens de Chinese journalist Colin Wu heeft het bedrijf dinsdag een volledige verhuizing naar het buitenland aangekondigd.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen