Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Chinees techbedrijf Meitu koopt voor nog eens $49 miljoen aan Bitcoin en Ethereum

Het Chinese technologiebedrijf Meitu heeft gisteren aangekondigd dat het nog meer Bitcoin en Ethereum heeft gekocht. Hierdoor bezit het bedrijf nu voor ongeveer $90 miljoen aan cryptocurrencies.


$90 miljoen aan Bitcoin en Ethereum

Meitu, een bedrijf dat smartphones en selfie-apps maakt, kocht eerder deze maand voor $22 miljoen aan Ethereum tokens en $17,9 miljoen aan Bitcoins. Gisteren kocht het dus nog eens voor $28,4 miljoen aan Ethereum en $21,6 miljoen aan Bitcoin.

Meitu is hiermee het nieuwste technologiebedrijf dat een grote aankoop van cryptocurrency doet. Bitcoin is de afgelopen tijd explosief gestegen sinds COVID-19 de hele wereld op zijn kop zette: Op het moment van schrijven wordt de munt verhandeld voor ongeveer $58.400. Dat is een stijging van meer dan 1.000% in minder dan één jaar tijd.

Bitcoin weekgrafiek – Bron: Tradingview

Grote bedrijven investeren massaal

Het herstel is grotendeels te danken aan het feit dat grote bedrijven zijn begonnen met crypto’s kopen. MicroStrategy was de eerste, die enorme aantallen BTC-tokens heeft gekocht. Het bedrijf ziet de munt als digitaal goud te midden van een nog steeds herstellende economie en een inflatoir monetair beleid van de kant van de Amerikaanse Federal Reserve.

Al snel volgde andere bedrijven zoals Square, dat in oktober $50 miljoen in BTC investeerde. Eerder dit jaar stopte Square vervolgens nog eens $170 miljoen in de digitale munt. Zelfs Tesla heeft veel geld in Bitcoin gestopt. In februari voltooide het bedrijf een Bitcoin-aankoop van $1,5 miljard, wat de prijsstijging versnelde. Nu volgt er dus ook een groot Aziatisch bedrijf.

Meitu vertelt dat de blockchain-technologie, hoewel het nog jong is, “het potentieel heeft om zowel bestaande financiële als technologische industrieën te verstoren.” Het bedrijf voegde eraan toe dat het zich realiseert dat Bitcoin en Ethereum gevoelig zijn voor prijsschommelingen.

“Ondanks de vooruitzichten op lange termijn, zijn de prijzen van cryptovaluta’s in het algemeen nog steeds zeer volatiel en daarom heeft de Raad momenteel besloten om te investeren in de twee grootste cryptovaluta’s op basis van marktkapitalisatie, Ether en Bitcoin, die volgens de Raad de aandeelhouderswaarde op de lange termijn zouden moeten verhogen. , ”Luidde de verklaring.

Bitcoin nieuws

BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu BitPay laat klanten Apple-producten kopen met Bitcoin en Shiba Inu
Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model Bitcoin had deze week de $72K moeten bereiken volgens het S2F-model
Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar Institutionele crypto-producten noteren record uitstroom van 423 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging? Kan de Merge gaan zorgen voor een enorme Ethereum prijsstijging?
Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP Ripple’s ex-CTO dumpt 40 miljoen XRP
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten