Bitcoin

Chinese app maker Meitu koopt $40 miljoen in BTC en ETH

Het in Hong Kong gevestigde bedrijf Meitu heeft aangekondigd dat het 380 Bitcoin en 15.000 Ethereum heeft gekocht.


Crypto investeringen van Meitu

Meitu is een technologiebedrijf met een hoofdkantoor in de Chinese provincie Fujian. Het heeft gisteren aangekondigd dat het voor $40 miljoen aan crypto valuta’s heeft gekocht. Daarvan stopt het $22 miljoen in Ether en $17,9 miljoen in de Bitcoin.

Meitu is een smartphone fabrikant en een softwarebedrijf voor selfie-apps dat sinds 2016 is genoteerd aan de Hong Kong Stock Exchange. Het bedrijf heeft een marktkapitalisatie van $11,76 miljard en maakte onlangs bekend dat het 380 Bitcoin en 15.000 Ether heeft gekocht.

In een verklaring zei het 8-jarige bedrijf dat het bestuur ervan overtuigd is dat de blockchain zou kunnen doen voor financiën en de technologie, wat mobiele telefoons deden met het internet en andere offline industrieën.

“De Raad is van mening dat de blockchain industrie nog in de begin fase zit, in vergelijking met de mobiele internet industrie rond 2005”.

Het bedrijf voegde eraan toe dat het alleen investeerde in de Bitcoin en Ethereum omdat crypto valuta prijzen in het algemeen nog steeds zeer volatiel zijn. Bovendien zouden deze twee crypto valuta’s de aandeelhouderswaarde op de lange termijn vergroten. De Bitcoin en Ethereum zijn de twee grootste crypto valuta’s op basis van marktkapitalisatie.


Het vertrouwen van investeerders

De Bitcoin investering van Meitu maakt deel uit van zijn strategie voor activa spreiding. Het bedrijf heeft interesse gekregen door te kijken naar verzekeringsmaatschappijen en fondsbeheerders die in blockchain investeren. Daarnaast ook door te observeren hoe bedrijven het aan hun reserves hebben toegevoegd of door crypto te accepteren als een vorm van betaling.

Meitu zei dat het vond dat de tijd rijp was om te investeren. Dit komt omdat traditionele banken nu handels- en bewaringsdiensten verlenen en toezichthouders de markt beter hebben gereguleerd. Beide stappen vergroten het vertrouwen van investeerders in crypto valuta’s, zo zei het bedrijf.

Bitcoin nieuws

Grote Bitcoin-miner onthult teleurstellende kwartaalcijfers
Bitcoin zit in de ‘verveel je dood’ fase
Bitcoin bullmarkt houdt aan: $100.000 verwacht in 4e kwartaal 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple (XRP) koers plotseling in de lift: Wat speelt er?
Crypto analist: Dit is hoe Ripple (XRP) naar 1000 dollar kan stijgen
Nieuwe wending in Ripple-rechtszaak: belangrijke deadline SEC verstreken