Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Chinese bedrijven staan massaal in de rij voor Metaverse handelsmerken

Ondanks de waarschuwing van de People’s Bank of China voor de metaverse en NFT’s, hebben meer dan duizend Chinese bedrijven metaverse-gerelateerde handelsmerkaanvragen ingediend.


Duizenden aanvragen voor metaverse handelsmerken

Tijdens een regeringsoverleg in november waarschuwde Gou Wenjun, de directeur van het AML- en analysecentrum van de centrale bank van China, voor de gevaren van crypto valuta. Omdat virtuele activa geen fysieke basis hebben, kunnen ze volgens Gou worden gebruikt voor illegale financiële activiteiten.

Chinese bedrijven negeerden de waarschuwingen echter massaal. Ze haastten zich om metaverse-gerelateerde handelsmerken te registreren. Volgens de South China Morning Post hebben meer dan 1.360 Chinese bedrijven 8.534 handelsmerkaanvragen ingediend met betrekking tot de metaverse.

De meeste bedrijven die merkregistraties hebben aangevraagd zijn techbedrijven. Het onder andere om grote bedrijven zoals Huawei en Hisense. Huawei diende een aanvraag in om “Meta OS” te registreren. Hisense diende een aanvraag in met verschillende handelsmerken op verschillende gebieden, zoals sociale diensten, reclame en wetenschap. Gaming- en technologiegigant Tencent deed ook mee. Het heeft bijna honderd metaverse-gerelateerde handelsmerkaanvragen geregistreerd, waaronder “QQ Metaverse”, “QQ Music Metaverse” en “Kings Metaverse”.

Naast de waarschuwing van de centrale bank, waarschuwde People’s Daily, de officiële krant van de Chinese Communistische Partij, op 9 december ook voor de metaverse en zijn votaliteit.

De handelsmerkaanvragen kwamen voor velen niet als een verrassing. De vraag naar NFT’s neemt namelijk toe. Volgens de NFT-verkooptracker Crypto Slam bedroeg de NFT-verkoop alleen al in de afgelopen zeven dagen $580,7 miljoen. Volgens onderzoek wordt verwacht dat de NFT-verkoop in 2021 $17,7 miljard zal overschrijden.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten