Bitcoin

Chinese Bitcoin miners kijken naar het buitenland na hardhandig optreden overheid

Verschillende Bitcoin-miningbedrijven hebben naar verluidt activiteiten in China stopgezet als gevolg van de toegenomen druk op de cryptocurrency-industrie.


Grote druk op crypto-industrie in China

Door de toegenomen druk op de cryptocurrency-industrie in China hebben verschillende cryptobedrijven hun activiteiten in het land geheel of gedeeltelijk stopgezet. Een deel hiervan kijkt nu naar mogelijkheden in het buitenland.

BTC.Top is de tiende grootste Bitcoin-miningpool en is verantwoordelijk voor 1,7% van de wereldwijde hash-rate van het netwerk in de afgelopen 24 uur. Het heeft maandag aangekondigd dat het zijn activiteiten voornamelijk naar Noord-Amerika zou verplaatsen.

Distributie van Bitcoin-pool – Bron: BTC.com

Verplaatsingen naar het buitenland

Volgens een Weibo-bericht van Jiang Zhuoer, de oprichter van het bedrijf, BTC.Top, schort het zijn activiteiten in China op vanwege regulatierisico’s. Zhuoer voegde eraan toe dat de rol van China in de Bitcoin-mining in de toekomst waarschijnlijk zal afnemen naarmate meer pools naar Europa of de VS verhuizen.

Huobi Global exploiteert een cryptocurrency exchange en een mining pool. Dit bedrijf heeft ook aangekondigd dat “bepaalde investeringen en mining pool-producten tijdelijk niet beschikbaar zijn voor nieuwe gebruikers uit gespecificeerde landen en regio’s”. Het voegde eraan toe dat “de meeste gebruikers hier geen last van zullen hebben”.

De verklaring omvatte het plan van Huobi om zijn diensten uit te breiden tot buiten het vasteland van China.

Huobi Pool is de op vier na grootste miningpool ter wereld, met 8,7% van de hash-rate van het Bitcoin-netwerk in de afgelopen 24 uur. Het bedrijf stelde ook dat het ernaar streeft “het welzijn van gebruikers en hun bezittingen te behouden”.

Huobi heeft de handel in derivaten in China al stopgezet, met name omdat het land het enige land is waar handelaren beperkingen hebben gemeld.

Ondertussen zet HashCow, een Bitcoin-miningoperator met ten minste tien minesites op het vasteland van China, zijn activiteiten tot dusver voort. Het bedrijf stopt echter naar verluidt met de aankopen van nieuwe miningplatforms. Ook zal het klanten de kosten van niet-verzonden miningapparatuur terugbetalen.


Nog meer chaos in het verschiet

De laatste ontwikkelingen volgen op aankondigingen van de Chinese Staatsraad om “financiële risico’s te voorkomen en te beheersen”. Onder de lijst met genoemde risico’s heeft de groep Bitcoin-mining opgenomen als een belangrijke sector om te controleren.

Het was de eerste keer dat de Chinese regering zich expliciet uitsprak over Bitcoin-mining. Volgens sommige schattingen is het minen in China goed voor maar liefst 65% van de hash-rate van het netwerk.

Er volgden meer details toen de Economic Information Daily, een krant gericht op economie, een artikel op de voorpagina publiceerde waarin de nadruk werd gelegd op de noodzaak om illegale activiteiten binnen de sector te bestrijden.

Het artikel benadrukt dat Bitcoin-miningactiviteiten vaak big data-projecten gebruiken als dekmantel om lokale overheden te misleiden voor ondersteuning. Ook stelt het dat de activiteiten veel energiebronnen verbruiken en niet in overeenstemming zijn met het doel van koolstofneutraliteit.

Het hardhandig optreden jegens Bitcoin-mining maakt deel uit van een golf van bearish nieuws uit China.

Vorige week herhaalden drie grote betalingsverenigingen in China – de National Internet Finance Association of China, de China Banking Association en de Payment and Clearing Association of China – hun toezegging om de in 2017 geïntroduceerde regelgeving te steunen. Deze verbiedt de financiële instellingen om zaken te doen met cryptocurrencies.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC