Altcoin Nieuws

Altcoin Nieuws

Chinese burgers kunnen vanaf nu digitale Yuan-wallets aanvragen

Bij zes banken, die tevens eigendom zijn van de Chinese overheid, kunnen Chinese burgers van Shanghai en Peking een digitale Yuan-wallet aanvragen.


De digitale Yuan

Volgens de Chinese media-outlet Securities Times kunnen inwoners van Beijing en Shanghai nu een aanvraag indienen bij een van de zes Chinese staatsbanken voor een digitale Yuan-wallet. 

De zes banken zijn de Bank of Communications, Postal Savings Bank of China, Industrial and Commercial Bank of China, China Construction Bank, Agricultural Bank of China en de Bank of China. Deze stap maakt deel uit van een groter plan van de Chinese regering voor de digitale Yuan, ook wel bekend als de DCEP.


De groei van China’s digitale valuta

China is een koploper geweest in de wereldwijde omslag naar digitale valuta. In november vorig jaar was er namelijk al meer dan 2 miljard digitale Yuan uitgegeven in ongeveer 4 miljoen afzonderlijke transacties. Dat kwam destijds neer op ongeveer $300 miljoen (circa €255 miljoen). Dit is het bijproduct geweest van jarenlange gezamenlijke inspanningen namens de Chinese overheid om digitale valuta te omarmen. 

China’s weg naar de digitale Yuan begon in 2014. Toen richtte Xiaochuan Zhou, de toenmalige gouverneur van de People’s Bank of China, een Digital Currency Research Institute op. In 2020 gaf China 10 miljoen aan digitale Yuan uit aan Shenzhen-burgers, maar is nu afgestapt van digitale valutaloterijen.

Nu kunnen inwoners van Beijing en Shanghai dus eenvoudig een digitale Yuan-wallet aanvragen. Hierdoor wordt de digitale valutamarkt mogelijk wordt geopend voor veel meer geïnteresseerde partijen. 


De invloed van de digitale Yuan

Deze initiatieven staan ​​in schril contrast met de Verenigde Staten. Het land heeft (hoewel ze een eigenbelang hebben in een digitale dollar) een voorzichtiger aanpak gevolgd. In oktober 2020 zei de voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve:

“We hebben een bevolking met veel banken, zodat velen, hoewel niet alle, al toegang hebben tot het elektronische betalingssysteem. Wij denken dat het belangrijker is om het goed te doen, dan om de eerste te zijn.

Desalniettemin volgt de VS China’s streven naar een digitale valuta met veel belangstelling in de gaten. In juli 2020 kwam een hoorzitting van de Amerikaanse Senaat bijeen om te bespreken hoe een digitale dollar de positie van de Amerikaanse dollar als reservevaluta van de wereld zou kunnen handhaven, ondanks de groeiende invloed van China.

Een bankprofessional vertelde de Securities Times naar verluidt dat de digitale wallet van China “van grote betekenis is voor individuele consumenten”, omdat deze niet per se door een bankkaart hoeft te worden beperkt. In plaats daarvan is het een echt alternatief voor betalingssystemen van derden. Maar volgens de Securities Times zullen echter niet alle aanvragers succesvol zijn in hun zoektocht naar een digitale Yuan-wallet. 

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten