Ethereum Nieuws

Chinese Communistische Partij waarschuwt voor NFT-hypebubbel

Naar verluidt heeft de Chinese regering een reeks van nieuwe verklaringen vrijgegeven, waarin ze de waarde van NonFungible-Tokens aan de tand voelt. Dit terwijl de twee grootste technologiebedrijven van het land momenteel uitgebreid onderzoek doen naar en al gebruik maken van de technologie.


Enorme zeepbel in NFT-transacties

Volgens de communistische partij zou het een “gezond verstand” zijn dat er momenteel een enorme zeepbel is in NFT-transacties. Volgens hen zouden de meeste NFT-kopers momenteel zich uitsluitend concentreren op de waarde van de activa in plaats van de visuele kwaliteiten van het stuk te waarderen. Een vertegenwoordiger zegt hierover het volgende:

“Zodra het marktenthousiasme afneemt en de hype afkoelt, zal de waarde van deze vele vreemde NFT’s sterk afnemen.”

Afgelopen juni werd er ook al gesteld door dezelfde partij dat de NFT-markt “opgeblazen kan worden”. Dit zou volgens hun dan ook kunnen leiden tot chaos, terwijl decentralisatie kan leiden tot bezorgdheid over veiligheid.


China tegenover cryptocurrencies

China is over de laatste maanden steeds harder gaan optreden tegen de cryptocurrency-markt. Eerder zette het land alle crypto-mining-activiteiten in het land al stop. Nu willen ze mogelijk meer crypto-gerelateerde activiteiten gaan verbieden.

Dit is toch opvallend aangezien de belangrijkste technische spelers van het land, Alibaba Group Holding en Tencent Holdings, juist enorme vooruitgang hebben geboekt op het gebied van blockchain- en ook NFT-gerichte onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatieven. Slechts een maand geleden lanceerde Tencent nog zijn eigen NFT-handelsplatform genaamd ‘Huanhe’, met oog op de integratie van NFT-activa op zijn muziekstreamingplatform met de naam ‘QQ Music’.

Desondanks blijven Chinese NFT-gebruikers nog steeds erg beperkt in hun handelsactiviteiten. Voor transacties kan bijvoorbeeld alleen de officiële valuta van het land, de Renminbi, worden gebruikt. Bovendien kunnen NFT’s niet worden doorverkocht als ze eenmaal zijn gekocht, omdat dit een schending van de financiële wetten van het land zou vormen. Dit maakt het wel lastiger voor gebruikers in het land om te investeren in de relatief nieuwe markt. Het is op dit moment nog niet bekend wat de volgende stappen vanuit de Chinese regering zullen zijn ten aanzien van cryptocurrencies.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten