China
Regulatie

Chinese overheid lijkt crypto-ambities Hong Kong te steunen

Het lijkt erop dat de Chinese overheid, die normaal gesproken niet positief is over Bitcoin, de ambitie van Hong Kong om zich te ontwikkelen tot een crypto-hub steunt. Dat is vreemd, omdat Bitcoin binnen China aan alle kanten verboden is. Zou het kunnen dat deze wereldmacht stiekem van mening is veranderd en crypto weer wil omarmen?

Hong Kong als testomgeving

In oktober van het afgelopen jaar sprak de overheid van Hong Kong over het idee om een nieuwe crypto-wet te introduceren. Hiermee zou het mogelijk worden voor retail-beleggers om direct in crypto te investeren. In principe contrasteert die wet met de huidige wetten in China, waarin dat verboden is.

Volgens enkele mensen die dicht op het vuur staan, zijn de overheidsofficials uit Beijing niet tegen het idee van Hong Kong. Uit een rapportage van Bloomberg van 20 februari blijkt dat vertegenwoordigers van de Chinese overheid regelmatig richting Hong Kong afreizen om de boel te bespreken.

Tot nu toe waren de ontmoetingen tussen de officials van Hong Kong en China positief, zo blijkt uit de rapportage van Bloomberg. Lokale crypto-bedrijven lijken op dit moment te zien dat China ervoor openstaat om Hong Kong als een testomgeving te gebruiken om crypto te testen.

Heel interessant

Wat de situatie in Hong Kong en China extra interessant maakt, is dat de Chinese centrale bank op dit moment een heel zacht beleid voert. In tegenstelling tot de Westerse centrale banken, verlaagt de Chinese centrale bank op dit moment de rente om de economie, die langzaam weer opengaat, extra wind in de rug te geven. 

Luke Martin schrijft in de bovenstaande tweet dat Azië, volgens zijn bronnen, op dit moment een koper is op de markt voor Bitcoin. Gezien het beleid van de Chinese centrale bank is dat in ieder geval geen vreemde situatie. Waar het sentiment in het Westen op dit moment niet positief is, kan deze situatie in China de boel op de rails houden en de goede start van 2023 een vervolg geven.

Regulatie nieuws

Coinbase wil toegang tot privé-communicatie SEC voorzitter
Elon Musk: Amerika gaat failliet
India handhaaft belastingtarief voor cryptotransacties ondanks oproepen tot wijziging
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen