Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Chinese politie neemt 1% van het totale Bitcoin aanbod in beslag

Er zijn diverse crypto’s met een totale waarde van ruim $4,2 miljard door de Chinese politie in beslag genomen. De reden hiervoor? Het PlusToken gerelateerde Ponzi-plan.


Chinese politie neemt veel crypto in beslag

In zijn totaliteit heeft de Chinese politie heeft al 194.774 Bitcoin in beslag genomen. Met de BTC-waarde van vandaag (16.7K), heeft dit een totale waarde van ruim $3,2 miljard. Dit is gelijk aan 1% van het totale Bitcoin aanbod. De politie heeft de beslag legging gedaan vanwege het PlusToken Ponzi-plan, zoals gerapporteerd door The Block.

Bovendien heeft de Chinese politie ook nog ruim 830.000 Ethereum (ETH), 1,4 miljoen Litecoin (LTC), 27 miljoen EOS, 74.000 DASH, 487 miljoen Ripple (XRP), 6 miljard Dogecoin (DOGE), 79.000 Bitcoin Cash (BCH) en 213.000 Tether (USDT) in beslag genomen.

Dat zij dit in beslag hebben genomen, komt door het PlusToken Ponzi-plan, dat in september voor het eerst werd benoemd door een districtsrechtbank in de Chinese provincie Jiangsu. Dit Ponzi-plan is naar verluidt al in mei 2018 begonnen. Het Ponzi-plan wist naar verluidt 0,73% van het totale ETH aanbod en 5% van alle huidige DOGE-tokens in omloop binnen te halen.

Het plan is enorm voordelig gebleken, zelfs tijdens de grootste daling van de crypto prijzen. Tussen 1 mei 2018 en 27 juni 2019 zouden deze assets $2,2 miljard waard zijn. Nu zijn ze meer dan $11 miljard waard. Bovendien zou het Ponzi-plan, dat wereldwijd actief was, ruim twee miljoen mensen hebben uitgebuit. Hiermee heeft het Ponzi-plan een enorm bereik weten te creëren.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


15 verdachten veroordeeld

Inmiddels zijn er in totaal 15 verdachten veroordeeld. De vonnissen van de Chinese rechtbank variëren van minstens twee tot maar liefst elf jaar gevangenisstraf, met bijkomende boetes die variëren van $100.000 tot $1 miljoen. Naar verluidt had één van deze verdachten $22 miljoen aan crypto valuta succesvol witgewassen in Chinese yuan.

Het vonnis zei ook dat de in beslag genomen digitale valuta’s zullen worden verwerkt in overeenstemming met de lokaal geldende wetten. Bovendien zullen de opbrengsten en winsten worden toegevoegd aan de nationale schatkist, waardoor deze niet simpelweg verloren zullen gaan.

 

Bitcoin nieuws

Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock” Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video
900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet 900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten