Bitcoin, Dogecoin

Chinese politie neemt 1% van het totale Bitcoin aanbod in beslag

Er zijn diverse crypto’s met een totale waarde van ruim $4,2 miljard door de Chinese politie in beslag genomen. De reden hiervoor? Het PlusToken gerelateerde Ponzi-plan.


Chinese politie neemt veel crypto in beslag

In zijn totaliteit heeft de Chinese politie heeft al 194.774 Bitcoin in beslag genomen. Met de BTC-waarde van vandaag (16.7K), heeft dit een totale waarde van ruim $3,2 miljard. Dit is gelijk aan 1% van het totale Bitcoin aanbod. De politie heeft de beslag legging gedaan vanwege het PlusToken Ponzi-plan, zoals gerapporteerd door The Block.

Bovendien heeft de Chinese politie ook nog ruim 830.000 Ethereum (ETH), 1,4 miljoen Litecoin (LTC), 27 miljoen EOS, 74.000 DASH, 487 miljoen Ripple (XRP), 6 miljard Dogecoin (DOGE), 79.000 Bitcoin Cash (BCH) en 213.000 Tether (USDT) in beslag genomen.

Dat zij dit in beslag hebben genomen, komt door het PlusToken Ponzi-plan, dat in september voor het eerst werd benoemd door een districtsrechtbank in de Chinese provincie Jiangsu. Dit Ponzi-plan is naar verluidt al in mei 2018 begonnen. Het Ponzi-plan wist naar verluidt 0,73% van het totale ETH aanbod en 5% van alle huidige DOGE-tokens in omloop binnen te halen.

Het plan is enorm voordelig gebleken, zelfs tijdens de grootste daling van de crypto prijzen. Tussen 1 mei 2018 en 27 juni 2019 zouden deze assets $2,2 miljard waard zijn. Nu zijn ze meer dan $11 miljard waard. Bovendien zou het Ponzi-plan, dat wereldwijd actief was, ruim twee miljoen mensen hebben uitgebuit. Hiermee heeft het Ponzi-plan een enorm bereik weten te creëren.


Klik hier en verdien tot $500 aan bonussen bij exchange Bybit. Voor alle gebruikers die crypto storten. Actie geldt tot en met 10 december.


15 verdachten veroordeeld

Inmiddels zijn er in totaal 15 verdachten veroordeeld. De vonnissen van de Chinese rechtbank variëren van minstens twee tot maar liefst elf jaar gevangenisstraf, met bijkomende boetes die variëren van $100.000 tot $1 miljoen. Naar verluidt had één van deze verdachten $22 miljoen aan crypto valuta succesvol witgewassen in Chinese yuan.

Het vonnis zei ook dat de in beslag genomen digitale valuta’s zullen worden verwerkt in overeenstemming met de lokaal geldende wetten. Bovendien zullen de opbrengsten en winsten worden toegevoegd aan de nationale schatkist, waardoor deze niet simpelweg verloren zullen gaan.

 

Bitcoin nieuws

Bitfinex: Vraag naar Bitcoin vijf keer groter dan aanbod na Halving
Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’