Blockchain Nieuws

Chinese stadsambtenaren ontvangen vanaf mei salarissen in de digitale RMB uitbetaald

De autoriteiten van de Chinese stad Changshu hebben aangekondigd dat vanaf mei 2023 alle ambtenaren in het gebied hun volledige salaris zullen ontvangen in digitale RMB of digitale Yuan.

Iedere ambtenaar wordt uitbetaald in digitale RMB

Volgens een aankondiging van de lokale autoriteiten, waaronder het Changshu Local Financial Supervision Bureau en het Changshu Municipal Bureau of Finance, zullen ambtenaren op alle niveaus in de stad, inclusief overheidspersoneel, personeel van openbare instellingen en personeel van staatsbedrijven, worden uitbetaald in digitale RMB.

Een medewerker van een lokaal ziekenhuis zou hebben bevestigd dat het personeel vanaf volgende maand betalingen in digitale Yuan zal ontvangen. Verslaggevers werden ook geïnformeerd dat werknemers kunnen kiezen voor digitale Yuan-betalingen via self-service terminals.

Stimuleren van acceptatie CBDC

In februari hebben meerdere Chinese stadsbesturen meer dan 180 miljoen Yuan ($26,5/€23,9 miljoen) aan digitale valuta van de centrale bank (CBDC) weggegeven om de acceptatie te stimuleren.

De provincie Jiangsu, waar de stad Changshu ligt, is in het eerste kwartaal van 2023 begonnen met een proefprogramma voor digitale RMB. Lokale rapporten suggereren dat het doel is om tegen 2025 een efficiënt en gebruiksvriendelijk digitaal RMB-systeem voor bediening en beheer op te zetten.

De druk van de Chinese regering om CBDC te adopteren wordt niet goed ontvangen door de inwoners van Hong Kong. Ondanks een korting van 20% op aankopen bij 1.400 lokale verkopers die gesubsidieerd worden voor CBDC-eigenaren door de overheid, hebben slechts 625 Hongkongers zich in de eerste 4 dagen aangemeld voor de digitale Yuan hard wallet, wat een gebrek aan acceptatie laat zien. Het is als slot op dit moment nog niet bekend hoelang deze trend zal blijven aanhouden.

Blockchain nieuws

Memecoins: Van Humor naar Hoge Risico’s en Fraude
Circle lanceert euro-stablecoin op blockchain van Avalanche
Polygon mede-oprichter: Gaming is grote kans voor crypto
Meer nieuws

Meest gelezen

Ripple advocaat trekt zich terug uit rechtszaak: Wat betekent dit?
Kan Shiba Inu ooit 1 cent waard worden? Analyse door Google’s AI
Waarom Bitcoin, Ethereum en Litecoin vandaag forse dalingen ervaren