Blockchain technology concept
Blockchain

Chinese WeBank lanceert eigen blockchain-infrastructuur

WeBank is een door Tencent ondersteunde particuliere Chinese neobank. Zij hebben nu de lancering aangekondigd van een nieuw merk met de naam ‘WeBank Blockchain’.

ESG Open-Source-Ecosysteem

WeBank zit gevestigd in de zuidelijke stad Shenzhen in China en is in december van 2014 opgericht als een particuliere internetbank en is door Tencent geïnitieerd.

De WeBank Blockchain zal gericht zijn op het bouwen van een vertrouwde infrastructuur op basis van ESG. Dit staat voor ‘Environmental, Social & Governance’. Hiernaast zal WeBank Blockchain ook gericht zijn op de bevordering van eerlijkheid en duurzaamheid binnen hun sector en het aanbieden van gemak voor de deelname van de overheid, de publieke en private ondernemingen binnen de ESG-strategie.

Om ESG’s ontwikkeling verder te bevorderen, zal WeBank Blockchain zich op sleuteltechnologieën zoals privacycomputing, vertrouwd bestuur en gedistribueerde digitale identiteit gaan richten. Het zal een ESG-toepassingsraamwerk en een open-source-ecosysteem ontwikkelen en de realisatie van ESG-gerelateerde bedrijven bevorderen.

Blockchain nieuws

Traditionele banken omarmen massaal blockchain-technologie
Arkansas Staatshuis keurt wetsvoorstellen goed om crypto-mining te beperken
Zweedse cryptominers zijn meer dan €84 miljoen aan belasting verschuldigd na ontduiking
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?