Regulatie Nieuws, Stablecoin Nieuws

Circle: Amerikaanse wetgeving kan meest stabiele stablecoin creëren

Het is in de Verenigde Staten even geen goed idee om een crypto-firma te zijn, want met name de Securities and Exchange Commission (SEC) is behoorlijk op de industrie aan het schieten. Toch blijven de meeste partijen optimistisch, zo ook Corey Then de vicepresident van het wereldwijde beleid van de stablecoin-uitgever Circle.

Then is vooral optimistisch vanwege een nieuwe stablecoin-wet die voorgesteld is.

Waarom is Then optimistisch?

Het eerste voorstel voor de stablecoin-wet komt van het U.S. House Financial Services Committee. Hierin staat dat uitgevers tenminste 1 op 1 assets achter de hand moeten houden voor alle uitgegeven stablecoins. Dat zou de stabiliteit van de munten moeten garanderen.

Interessant is dat het voor uitgevers van stablecoins ook mogelijk moet worden om een deel van hun reserves bij de Amerikaanse centrale bank aan te houden. Daarmee zou de blootstelling aan commerciële banken wat afnemen.

Volgens Then zorgt die “significante ontwikkeling” ervoor dat er een kans is om de meest veilige en betrouwbare stablecoin ter wereld op de markt te brengen.

Dat is nodig, omdat er volgens Then een grote “honger naar dollars” is over de hele wereld. Het aparte is dat er bepaalde plekken zijn waar het blijkbaar lastig is om aan dollars te komen. Denk bijvoorbeeld aan landen waar sprake is van hyperinflatie.

Stablecoins in het vizier

Then denkt dat de Amerikaanse wetgever op dit moment zijn vizier op stablecoins richt, omdat er zich de afgelopen periode veel ellende afspeelde binnen de industrie. Wat dacht je bijvoorbeeld van het imploderen van Terra en de stablecoin van dat project.

Bij de implosie van Terra ging er in totaal voor ruim 40 miljard dollar aan papieren vermogen in rook op. Dat is natuurlijk een gigantisch bedrag en dat opende waarschijnlijk de ogen van de wetgevers.

Terra was bijvoorbeeld ook een project waar überhaupt geen sprake was van enige dekking. Althans, de stablecoins die dollars moesten vertegenwoordigen werden niet gedekt door daadwerkelijke dollars, maar door crypto.

Nieuwe wetten moeten het mogelijk maken om voor consumenten veiligere producten op de markt te brengen. Dat is voor partijen als Circle, die het ogenschijnlijk goed willen doen, natuurlijk een zegen.

Stablecoin nieuws

Tether market cap naar verse all-time high
TUSD volume compleet door het dak dankzij Binance?
Marktaandeel USDT springt omhoog, terwijl USDC terrein verliest
Meer nieuws

Meest gelezen

BREAKING: SEC beweert dat Solana, Polygon en Cardano effecten zijn
Concurrent van Ethereum stijgt 50 procent door AI-samenwerking
Google Bard voorspelt wie de rechtszaak van Ripple gaat winnen