Stablecoin
Stablecoin

Circle CEO: ‘Stablecoins gaan explosief groeien de komende jaren’

Als je het aan Circle CEO Jeremy Allaire vraagt, dan staat de stablecoin-industrie enkele jaren van explosieve groei te wachten. In een nieuw interview met CNBC Television deelt Allaire zijn visie op de toekomst van de munten die een digitaal equivalent van fiatgeld vertegenwoordigen.

Met name de vraag naar digitale dollars gaat volgens Allaire naar een hoger niveau de komende jaren.

Digitale dollars als store of value

“Digitale dollars kunnen een sterke store of value en betaalmiddel zijn, die alle krachten van het internet in zich hebben. Dat is wat dollar-stablecoins doen. Het is een gigantische innovatie en ik verwacht de komende jaren een explosie van interesse en groei.

Er is een sterke honger naar dollars op het internet. Dat is gigantisch en dat staat los van de mensen die een bescherming willen tegen de inflatie in hun lokale valuta als een store of value”, aldus Allaire.

Volgens de CEO van Circle zien investeerders digitale assets steeds meer zitten, waaronder Bitcoin. Ook Bitcoin wordt volgens hem steeds meer gezien als een beschermingsmiddel tegen risico, wat suggereert dat deze jonge industrie een blijvertje is.

Al kan Bitcoin volgens Allaire nog niet aan alle eisen van investeerders voldoen.

Wat is Bitcoin precies?

Vervolgens maakt Allaire een analyse over de kwalificatie van Bitcoin als financiële asset.

Voor sommigen is het een store of value, een bescherming tegen de eindeloze geldontwaarding in het traditionele geldsysteem. Terwijl het voor anderen meer een risico-asset is en daardoor vaak ook handelt als een tech-aandeel.

Het is opvallend voor een store of value dat de Bitcoin koers vaak redelijk synchroon loopt met de NASDAQ 100, de Amerikaanse techbeurs. Wat dat betreft is het volgens de CEO van Circle maar moeilijk om Bitcoin in een hokje te plaatsen.

Op het moment van schrijven is Bitcoin weer herstellende van de klappen die het eerder deze week kreeg. De koers is de afgelopen 24 uur met 5 procent gestegen en staat op 42.900 dollar. Dat lijkt allemaal het gevolg van de positieve uitspraken van de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank van gisteren over de rentestand.

December deal: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve decemberaanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Alleen in de maand december: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Stablecoin nieuws

S&P Global: Amerikaanse wet baant de weg voor banken om stablecoins uit te geven
Venezuela gebruikt Tether om Amerikaanse sancties te omzeilen
Tether heeft sinds uitbreiding naar TON al $60 miljoen aan uitgiftes geplaatst
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC