Solana Nieuws, Stablecoin Nieuws

Circle ondersteunt vanaf nu ook USDC Stablecoin op Tron

Circle heeft bekend gemaakt dat zijn USDC Stablecoin vanaf nu ook volledig ondersteunt wordt door het Tron-netwerk van Justin Sun.


Vijf blockchains ondersteunen nu Stablecoin USDC

Door USDC ook op het Tron-netwerk beschikbaar te maken, wordt USDC blootgesteld aan miljoenen potentiële gebruikers verdeeld over heel Azië. Eerder zouden naar verluidt 10 blockchains overwogen worden, waar Tron uiteindelijk van gekozen is.

De stablecoin wordt al door 4 andere blockchains ondersteunt, namelijk door: Algorand, Ethereum, Solana en Stellar. Tron wordt hier nu aan toegevoegd, waarmee het de vijfde blockchain aan USDC’s portfolio is. De persverklaring meldt hierover het volgende:

“Het ondersteunen van USDC op meerdere blockchains versterkt Circle’s toewijding om de interneteconomie te laten groeien en creëert netwerkeffecten die USDC tot het standaardmiddel voor waardeoverdracht via internet zullen maken.”


Mogelijk enorm belangrijke toevoeging door Tron

Ook Justin Sun, oprichter van het Tron-netwerk, is enthousiast over de nieuwe samenwerking: “k kan niet wachten om te zien wat onze eindgebruikers kunnen doen met USDC.”

Door de uitbreiding van USDC naar meerdere blockchains, is het inmiddels een potentiële concurrent geworden van Tether’s USDT. Dit is momenteel nog verreweg de grootste stablecoin met een marktkapitalisatie van $63 miljard. De stablecoin wordt dan ook door 8 blockchains ondersteunt, waar dit nog op 5 ligt bij USDC. Het Tron-netwerk is echter enorm belangrijk gebleken voor USDT: circa $32 miljard aan USDT-tokens zijn via het Tron-netwerk vrijgegeven. Het netwerk van Ethereum ligt hier net onder met circa $31 miljard aan USDT-tokens. Deze toevoeging kan voor USDC dan ook enorm belangrijk gaan zijn. De CEO van Circle, Jeremy Allairre, zegt hierover het volgende:

“TRON (TRX) heeft een zeer groot en zeer succesvol blockchain-platform en -netwerk gebouwd en is een van de meest gebruikte in Stablecoin-transacties. Wij zijn verheugd om de voordelen van een vertrouwde digitale dollarvaluta, zoals USDC, naar dit groeiende ecosysteem van gebruikers en ontwikkelaars te brengen.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten